medyauzmani.com

Totmaş Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Totmash çorbası malzemeleri bölgeden bölgeye değişir. Bazı yörelerde haşlanmış nohut, bazı yörelerde ise yerma (buğday) eklenir. Ancak genellikle ana malzemeler mercimek ve makarnadır. Kastamonu’da hem erişte hem de pirzola denilen küçük hamur kullanılır.

Totemak çorbası damaklarımda ziyafet çeken lezzetlerden biridir. Mercimek ve yoğurdun ekşi tadı birleşince ortaya sağlıklı ve doyurucu bir tarif çıkıyor.

Son olarak pazar günü mutfağımdan yapacağım canlı yayını kaçırmayın. Aşk!!!

Tomas çorbası tarifi için malzemeler

    Yarım su bardağı mercimek Yarım su bardağı erişte 7 su bardağı su Yarım su bardağı yoğurt + yoğurt suyu 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yumurta sarısı 1 et suyu

Totemak çorbası tarifi nasıl yapılır?

Bir gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika kaynatın, süzün ve kenara alın. Makarnaları sıvı yağ ile tavaya alın ve kızartın. Mercimekleri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Yoğurdu yumurta sarısı ve un ile bir kapta çırpın. Kaynayan çorba suyundan iki yemek kaşığı yoğurdu ekleyip soğuyana kadar çırpın. Çırpılmış yoğurdu çorbaya ekleyin ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın