Mikrodalgada kabak tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kabak pazarındaki tezgahlar azalmaya başladı ve kabak sezonu kapanmak üzere. Satın aldığımda dondurucuya koymak için her zaman birden fazla paket alırım. Aslında dondurucudan yeni çıkardığınız kabakları ilk günkü tazeliği ile kullanmak çok kolay ancak bunun için iyi bir mikrodalga fırın gerekiyor.

Kullanacağım donmuş kabak miktarını tartıyorum, mikrodalgaya koyuyorum, bir buz çözme programı seçiyorum, ağırlığı giriyorum ve dondurucuya koyduğum taze kabak pişmeye hazır. Hotpoint HD Line mikrodalga fırını son bir yıldır kullanıyorum ve hatta harika bir tavuk tarifim var 🙂

Mevsimin son balkabağıyla sulanmasını beklemeden, pişerken tencereye bakmadan hayatımın en kolay balkabağı tatlısını yaptım.

Kabağı doğrayıp poşetteki şekerle karıştırmak en fazla bir dakika sürer. Ardından fırın poşetine koyup mikrodalgaya koyun, sebze pişirme programını seçip ağırlığını girin. 8.5 dakika sonra mükemmel kıvamında kabak tatlısı hazır 🙂

Artık ister tahinli ister cevizli servis edin ikisini de yaptım 🙂 Mikrodalgada pratik ve lezzetli tariflerim olacak ilerleyen günlerde…

Aşk…

Mikrodalga Kabak Tatlısı Malzemeleri

    500 gr soyulmuş Balkabagi 180 gr toz şeker (1 su bardağı) 1 fırın poşeti

Mikrodalgada kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Soyulmuş balkabağını küpler halinde kesin. Kabağı pişirme torbasına doldurun ve üzerine toz şekerin tamamını dökün. Bağladığınız fırın poşetini sallayın ki toz şeker ve kabak iyice karışsın. Hazırladığınız poşeti mikrodalga kasesine koyun ve poşette bıçak yardımıyla 3-4 delik açın. Hotpoint mikrodalga fırınınızın A4 (sebze pişirme) özelliğini seçin. Ağırlığı 500 gram olarak ayarladıktan sonra mikrodalgayı açın. 8,5 dakika sonra program bittiğinde sıcak kabak poşetlerini açın ve suyuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın. Ilık veya soğuk olarak cevizle servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın