/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Mini pasta tarifi için malzemeler
pandispanya için
- 4 yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao çorbası
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- bir tutam tuz
krema için
- 2,5 su bardağı süt (500ml)
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta (40 gr).
- 1 yemek kaşığı un (20 gr)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı krem şanti
- 60 gr çikolata parçaları
ganaj için
- 1 kutu krema
- 160 gram karışık bitter çikolata
- fındıklı pirinç
Mini pasta tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle kremayı hazırlamaya başlayalım o yüzden çırpılmış çikolata tozu ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım.
- İyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın, tereyağı ve çikolatayı ekleyin, tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldıralım ve soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
- Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım, yumurta aklarını bir kaba alıp çırpmaya başlayın, bir tutam tuz ve şekerin yarısını azar azar ekleyerek çırpın.
- Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sarısına kalan şekerin yarısını azar azar sıcak su ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağı ekleyip ardından kuru malzemeleri eleyip çırpalım.
- Çırpıp karıştırdığımız yumurta aklarına bu karışımı ilave edelim, altını kapatmadan katlayalım.
- Sonra parşömenle kaplı bir fırın tepsisine dökün.
- 160 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim, fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra 8 eşit parçaya bölün.
- Pandispanyanın bir katını tezgaha alıp üzerine krema ile bastırıp diğer dilimi üzerine kapatalım, bu şekilde iki kat olacak şekilde dört dilim elde etmiş oluyoruz.
- Daha sonra bu dilimleri üçe bölelim ve toplamda 12 küçük kek dilimi elde edelim.
- Ganaj için kremayı ısıtalım, çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Kırılan fındıkları ekleyip keklerin üzerine dökelim ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Üzerini krem şanti ve çilekle süsledim. Afiyet olsun😍.
Fotoğraflı mini kek tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Cadılar Bayramı elmalı ve incirli turta
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]