medyauzmani.com

Mısır ekmeği (tatlı mısır ekmeği) – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ev yapımı ekmek tariflerime gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Pratik yoğrulmayan ekmek, somun ekmek ve ekşi mayalı ekmek tariflerimin bu kadar çok denenmiş olmasına çok sevindim. Sizlerden aldığım güçle evde olduğumuz bu günlerde özellikle gram ölçüleri nedeniyle deneyemeyenler için bazı eski tarifleri yeniden yapıyor ve yeniden düzenliyorum.

Mısır ekmeğinin çokça söylendiği bu hafta, bir kere tadanın ve her fırsatta tekrar pişirenlerin asla unutamayacağı tatlı bir mısır ekmeği tarifi yaptım. Videoyu en kısa sürede YouTube kanalımdan izleyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…

Mısır ekmeği tarifi malzemeleri (tatlı mısır ekmeği)

    2 yumurta 1 su bardağı + yarım çay bardağı süt (365 ml) 1/3 çay bardağı ayçiçek yağı 1,5 su bardağı un (180 gr) 2 su bardağı mısır unu (180 gr) 1,5 paket kabartma tozu (15 gr) 1 çay kaşığı tuz (5 gr) 3 yemek kaşığı toz şeker (40 gr).

Mısır ekmeği (tatlı mısır ekmeği) tarifi nasıl yapılır?

Mısır unu, un, kabartma tozu, tuz ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Süt ve yağı tartıp aynı kaba alın. İçine iki yumurta kırın ve güzelce çırpın. Sıvı malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve iyice karıştırın. 22 cm’lik fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmek hamurunu dökün. Kahverengi ve kabarcıklı olana kadar 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce bıçak veya şiş batırarak içinin piştiğinden emin olun. (Şiş kuru çıkıyorsa pişmiş demektir) Pişen ekmeği fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin ardından tepsiden alın. Soğuyan ekmeği tepsiden alıp yağlı kağıt alın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın