Herkese merhaba evimizin en sevilen pilavlarından birini yaptım umarım beğenirsiniz. Çok mısır biriktirdim, çocuklar çok sevdiği için fazla varsa azaltabilirsiniz. Herkesin evde yaptığı bir tarif ama ben defterimde olsun istedim.
Pilavımızı yapmaya devam edelim.
İlk olarak mısırları süzgeçte yıkayıp süzüyoruz.
Ardından pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereyi ocağa alıp açalım. Yağı döküp ısıttıktan sonra pirinci ekleyip kavurmaya başlayalım.
Mısırları ekleyip kısık ateşte kavurun. Yüksek ısıda pişirdiğimizde pirinç çıtır oluyor. Yeterince sıcak olduğunda, damak zevkine göre tuz ve su ekleyelim.
Not: Su miktarı kullandığınız pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir.
Not: Tavuk suyu yoksa kullanamazsınız. Ben pilavımda tavuk suyu ve et suyunu çok kullanırım.
Suyu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Pirinçlerimizi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pirinci ıslanması için kenara alıyoruz.
Pişmiş pilav servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Her çeşit büyük tabak arasından seçim yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]