Kabak ve mısır unu ile mısır unlu kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… kekler, kekler, muffinler
12 4.17 5 1
Muffin yapmaya başladığımdan beri vazgeçemediğim minik lezzetler… Sanırım normal muffin yapmaktansa böyle yapmayı tercih ediyorum. Neden derseniz, tek kişilik olmaları ve o küçük kaplarda şişkin görünmeleri hoşuma gitmiyor.
Pasta kategorisinde görebileceğiniz gibi birçok muffin çeşidi denedim ama bu benim ilk tuzlu muffinimdi, sadece tuzlu değil, aynı zamanda mısır unu da vardı. Tüm tadımcılar ve ben mısır unu balkabağı keklerinden çok memnun kaldık. Hatta eşim sadece bunlardan yiyebileceğimi söyledi (bir düşünün artık 🙂 Denediğiniz zaman ortadan ikiye kesin ve üzerine krem peynir sürmeyi unutmayın…
Muffin kapları ve muffin kalıpları ile ilgili yazıma Aşçılık Okulu bölümünden ulaşabilirsiniz.
Aşk!
İçerik Tablosu
Mısır Unu ve Kabak Turtası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un (buğday unu) 1 poşet kabartma tozu 2 kabak 3 yumurta 1 tutam dereotu 1 kırmızı biber 1 su bardağı yoğurt 150 gr. margarin veya tereyağ tuz karabiber
Mısır unu ve kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Mısır unu, un ve kabartma tozunu birlikte büyük bir kaseye eleyin. Yumurtaları, katı yağı ve oda sıcaklığındaki sütü mikserle iyice karışana kadar çırpın. Kabağı soyup biberle rendeleyin, dereotunu ince ince kıyın ve bir kaseye alın. Unun ortasını açın, ortasına yumurtalı karışımın tamamını dökün ve mikserle karıştırın. Rendelenmiş sebzeleri ve baharatları hamura ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın, malzemeleri muffin kaplarına paylaştırın ve pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]