Mor Kızarmış Patlıcan – En Sevdiğim Yemek

Kahverengi Patlıcan Tarifi için,

Patlıcanlar güzelce oyulur.

Pirinç yıkanır.

Kıyma konur. Domates, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılır ve ilave edilir.

Baharatlar, tuz, salça, sıvı yağ, biraz suda eritilmiş limon tuzu eklenip iyice karıştırılır.

Patlıcanlar yarıya kadar doldurulur. Tencereye dik olarak yerleştirin.

Ağızları domates veya patlıcan dilimleri ile kapatılır.

Sıcak su ilave edilerek ocak üzerine yerleştirilir.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.

Mor Patlıcan Doldurularak Kullanıma Hazırdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın