Merhaba sevgili arkadaşım,
Lahanayı, özellikle mor lahanayı salatalarda veya tek başına çok severim. Bazen yoğurtla yapsam da genelde çabuk hazırlanan ve damaklarda turşu tadı bırakan bu pratik tarif favorim.
Lahanayı parçalayıp çıtır bırakmak yerine biraz tuzla ovarak lezzetini ortaya çıkarabilir ve yumuşatabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan mor lahanayı hava almayan bir kapta buzdolabında en az 2-3 gün saklayabilir, çeşitli salatalarda kullanabilirsiniz.
Küçük bir mor lahananız varsa hepsini kullanın, orta boy ise yarısı yeterli olacaktır. Soğuk olarak servis edeceğiniz sarımsaklı mezelerde ve salatalarda hazırladığınız tariften bir süre dinlenmeniz çok önemlidir.
Hazırlarken ekleyeceğiniz sarımsak size küçük gelebilir ama dinlendikten sonra az miktarda kullandığınız sarımsak salatada iş görecek ve tam lezzet verecektir. Yanlışlıkla çok fazla eklerseniz pratik bir çözüm var, o da içine biraz yoğurt eklemek. Bu salatanızı daha hafif yapacaktır.
Elinizde beyaz lahana varsa bu nefis tarifi deneyebilirsiniz 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- ½ orta boy mor lahana 1 diş sarımsak Tuz 2 yk zeytinyağı 1 yk limon suyu 1 yk sirke 1 yk kuru üzüm, istenirse
Mor Lahana Salatası Tarifi nasıl yapılır?
Mor lahananın ilk bir iki yaprağını yırtın (çok sert oldukları için genelde kullanmam. Lahanayı ovarak yıkayın ve kesme tahtasına alın. Uzunlamasına doğradığınız lahanaları ortadan ikiye bölün. Kıyılmış lahanayı derin bir kaba alın ve biraz tuz ekleyin.Renkini verir ve yumuşar.(Damak tadınıza göre 1-2 çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz.) İçine 1 diş sarımsak ekleyin. yumuşamış lahana, sirke, limon suyu, zeytinyağı ve sirkeye arzuya göre kuru üzüm ekleyin ve bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]