Merhaba arkadaşlar bugün turşunuz için lezzetli bir tarifim var biliyorsunuz lokantalarda salatalarda sıklıkla servis ettikleri mor lahana turşusu var, o kadar. Bu turşu tarifini çalıştığım restoranda ustalarımdan öğrendim. Lahanaya tuz ve limon ekleyerek iyice rendeleyerek 24 saat sonra yemeye hazır hale getirebilirsiniz.
Restoran Tarzı Mor Lahana Turşusu Tarifi için, lahanayı yıkayıp dörde bölelim, üzerine güzelce serpelim ve büyük ve büyük bir kaba koyalım.
Üzerine tuz ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Limon kabuğu rendeniz çok büyükse rendelerken kullanın.
Lahanayı karıştırdıktan sonra 5 dakika bekleyin.
Sirkeyi ekleyin, karıştırın ve beş dakika bekleyin.
Ardından lahanayı 2 litrelik cam bir kavanoza koyun ve üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Kavanozun ağzını temiz bir torba ile kapatıp kapağını sıkıca kapatalım. Suyun karışmaması için kavanozu ters çevirin, ardından kavanozu doğrudan güneş ışığı almayan serin bir yere taşıyın.
3-5 gün içerisinde turşunuz yemeye hazır olacaktır. Turşu kavanozunu açtıktan sonra buzdolabına koyun, yoksa bu sıcaklıkta dışarıda bırakılırsa iki gün sonra yumuşar ve bozulur.
Umarım sonuçtan memnun kalırsınız, deneyenlere bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]