Mor Pirinç – En Sevdiğim Yemek

Mor Pilav tarifi için önce pirincimizi ılık tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz sonra süzüp hazırlıyoruz.

Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup eritiyoruz.

Mor havuçları ve halka halka doğradığımız ezilmiş sarımsağı koyup kavuruyoruz.

Suyumuzu, karabiberimizi, kuru nanemizi, nar suyunu ve tuzumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.

Süzdüğümüz pirinci sıcak suya döküp açık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.

Daha sonra en alta inip kapağını kapatıyoruz ve pişirmeyi bırakıyoruz.

Servisin sonunda ince kıyılmış maydanoz ve mısırı ekliyoruz.

Mor Pirinç kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun bal şeker 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın