Merhaba sevgili arkadaşım,
Rengini ve tadını çok beğendiğim irmik tatlısını bu hafta daha önce tatile gittiğim bir otelde açık büfe olarak denemeye karar verdim. Elimde bir tarif olmadığı için tarifi uygularken bazı eski tariflerden de yararlandım. Ardından gelen ilhamla farklı deneyler yapmaya ve bu tarifi bir mozaik zeminle birleştirmeye başladım.
Aslında düşünmek hazırlamaktan daha uzun sürdü denilebilir 🙂 Sonuç olarak ortaya farklı ve güzel bir şey çıktı. Gıda boyası kullanmak istemeyenler farklı renklendirme yöntemleri deneyebilirler ancak ölçüler mutlaka değişecektir. Henüz fırsatım olmadı ama olursa ıspanakla denemeyi düşünüyorum.
Tatlının lezzetini arttırmak ve hafif bir dokunuş vermek için kivi veya vanilya aroması ekleyebilirsiniz.
Bu hafta kış hazırlıklarını çekmeye başladım. İlerleyen haftalarda sizlerle çok güzel tarifler ve videolar paylaşıyor olacağım.
Nadiren görüşürüz merak etmeyin 🙂
Not: Dilimlerin düzgün çıkması için dondurucuda 10-15 dakika soğutabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mozaik pasta malzemeleri ve irmik tatlısı tarifi
Mozaik pastayı hazırlamak için:
- 1 paket Pötibör bisküvi 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı kakao 50 gr margarin veya tereyağı
İrmiği tatlandırmak için:
- 4,5 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı haşhaş 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket vanilin 15-20 damla yeşil gıda boyası
dekorasyon için:
- Böğürtlen soslu çırpılmış krema
Mozaik pasta ve irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Mozaik kek için süt, kakao ve margarini küçük bir sos tenceresine alın. Ocağın üzerine alın ve karıştırarak sosun kıvamı pürüzsüz olana kadar ısıtın. Karışımı ocaktan alıp içine bisküviyi kırıp kaşıkla karıştırıyoruz. Orta boy dikdörtgen bir borcamın altını ıslatın veya streç filmle kaplayın ve mozaik pastayı içine yayın, elinizle düzeltin ve eşit şekilde yayın. İrmiği tatlandırmak için orta boy bir tencereye süt, şeker, irmik, haşhaş, vanilin ve gıda boyasını koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan tatlıya margarini ekleyip 1 kez daha kaynatın. Hazırladığınız tatlıyı mozaik pastanın üzerine dökün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Tatlıyı buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Krem şanti ve böğürtlen sosu ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]