medyauzmani.com

Pekmezli kuru incir tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Zor bir hafta daha geride kaldı. Aslında daha tam bitmedi, bitse saat 12:00 da yazmazdım herhalde 🙂

Yaptığım her işten ve üstesinden geldiğim her zorluktan keyif alıyorum. Yoğunluk dediğime bakmayın, Yoğunluk artık göbek adım. Pişman olduğum tek şey, sizden gelen e-postalara hızlı bir şekilde yanıt verememek.

Bana gelen her e-postayı okuyorum ve benden fikir almak isteyenlerin sorularına, özellikle de çoğu zaman çok kapsamlı sorularla karşılaştığım bir klasöre ayırarak, en verimli şekilde yanıt vermeye çalışıyorum. Geç olacak ama kesinlikle kaçırmayacaksınız 🙂

Bu tarif, kahvaltılık güveç yapmak için satın alınan incirlerle yapılan pratik bir tatlıdır. Nitekim bu yaz gittiğim otellerden birinde tattım ve yaz sıcağına rağmen hiç yorulmadım. Tarifini sormadım ama karamelize olduğu ortaya çıktı. Evde yarım kavanoz keçiboynuzu pekmezi görünce şekersiz denemeye karar verdim. İyi ki denedim ve aynı karamel aromasını aldım.

Üzüm pekmezi ile keçiboynuzu arasında lezzet farkı vardır. Her iki pekmez de ağızda yakıcı bir tat bıraksa da, keçiboynuzu karamel aroması verir.

Ama iş krema ya da krem ​​şanti olunca lezzet uzayıp gidiyor hele fındıklılarda 🙂

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Pekmezli kuru incir tatlısı tarifi için malzemeler

    15-16 adet kuru incir 1,5 su bardağı bütün fındık ½ su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım) 2 su bardağı su

Servis için:

    İsteğe göre krem ​​şanti veya bir çay bardağı soğuk süt

Pekmezli kuru incir tatlısı tarifi nasıl yapılır?

İncirleri tencereye alıp pekmezi ve suyu ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Üzerine cevizleri ekleyin ve suyunu çekene kadar (tencerenin dibinde pekmez kalmayacak şekilde) 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ceviz ve incirleri sos tenceresinde soğumaya bırakın ve kremayı tencerenin üzerine yayın. Servis tabağına soğuk süt. Üzerine soğuyan incir ve cevizleri yerleştirerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın