Mozzarella ve Pestolu Spiral Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

En sevdiğim yeşil soslardan biri pesto sosudur. Eklediğiniz makarnalara ekstra lezzet ve tazelik katar. Sosu hazırlarken yeşil rengini ve tazeliğini koruması önemlidir. Bunun için mutfak robotunu ısınmasına izin vermeden kısa süre çalıştırabilirsiniz, böylece sos ısınmadan hazırlanır ve canlı bir yeşil kalır.

Dilerseniz çiğ dolmalık fıstık da kullanabilirsiniz. Kurutulmuş domatesler çok kuru ise kaynar suda 10 dakika beklettikten sonra doğrayarak ekleyebilirsiniz.

Videolu anlatım

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Mozzarella ve pesto soslu sarmal makarna malzemeleri

    1 paket Bizim Borgo makarna, 2 litre tuzlu su

Pesto sosu hazırlamak için:

    Bir avuç taze fesleğen Bir bardak zeytinyağından 2 parmak eksik 3 diş sarımsak 50 gr çam fıstığı (25 gr 2 paket) 50 gr Parmesan peyniri Deniz tuzu (zevkinize göre) Toz karabiber (zevkinize göre)

Servis için:

    Mozzarella Peyniri Üzerine Rendelenmiş Parmesan Fesleğen, Kurutulmuş Domates Yaprakları

Mozzarella ve pesto soslu spiral makarna nasıl yapılır?

    Fesleğeni yıkayıp kurulayın. Sarımsak kabuğu. Çam fıstıklarını küçük bir tavaya alıp orta ateşte hafif renk değiştirene kadar kavurun. Makarnayı 8-10 dakika haşlayın. Bir stand mikserinin kasesine sarımsak, zeytinyağı, kavrulmuş fıstık, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin ve çalıştırın. Rendelenmiş Parmesan ekleyerek çalışmaya devam edin. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kaba alın. Üzerine sosu ekleyin ve karıştırın. Makarna tabaklara konur ve mozzarella, fesleğen yaprağı, biraz yer fıstığı ve kurutulmuş domates ile tatlandırılarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın