Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim çok sevdiğim kabak kabukları. Kabak graten yapmak çok basittir ancak kıvamını korumak bazen zordur. Bunun nedeni kabakların çok su bırakması ve çok sulu olursa kızartma sırasında dağılmasıdır. Kabak suyunu bırakırken un eklerseniz hamurun tadı kaçar ve kızarmış hamur gibi olur.
Bu durumu önlemek için mücver için rendelediğiniz kabağı elinizle bastırarak mümkün olduğunca fazla suyunu almalısınız. Suyunu sıktığınız kabak diğer malzemelerle karıştırıldığında size kuru bir macun gibi gelebilir. Hiç sorun değil 5 dakika kadar dinlenmesi hamurun toparlanması için yeterli olacaktır.
Beyaz peynir eklemeyi yıllar önce bir arkadaşımın annesinden öğrendim. Beyaz peynir, muffin lezzetini kesinlikle bir üst seviyeye taşıyor 🙂 Tam yağlı yumuşak peynir yerine sert peynir tercih ederseniz, kızartırken su bırakıp sizi kızartmaz.
Tabii peynir ekliyorsanız tuzuna biraz daha dikkat etmelisiniz.
Tarifin video açıklaması:
Karnabahar haşhaşı ve taze fasulye tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 orta boy kabak 3 yumurta 3 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı) 4-5 sap yeşil soğan 1 küçük parça beyaz peynir (yaklaşık 70 gram sert peynir) 1 küçük demet dereotu, tuz ve karabiber kızartmak için yağ
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır Tarifi nasıl yapılır?
Kabakların uçlarını kesin, soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakların suyunu avucunuzun içinde sıkın. Kabağın üzerine beyaz peyniri rendeledikten sonra yeşil soğanı ve dereotunu doğrayıp kaseye alın. 3 yumurtayı karışıma kırdıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra unu birkaç kez ekleyip karıştırmaya devam edin. Mücver karışımı kenarda 5 dakika dinlendirdikten sonra tavada kızdırdığınız yağın içine spatula yardımıyla koyup önlü arkalı pişirin. Kızaran muffinleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]