medyauzmani.com

Muska lahana ruloları – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Misk lahanası rulosu nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…

3 5 5 1

Yine Samsun’dan Seda’dan nefis bir tarif aldık. Annesi bize lahana dürdü ve resimlerle tek tek nasıl dürüleceğini anlattı.

Biz de ellerinize sağlık diyoruz, bu harika tariflerin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz 🙂

Dersler:

    1 büyük lahana 6 adet kuru soğan 3 çay bardağı pirinç 2 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı çam fıstığı 1 çay bardağı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı nane 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 2 limon 1 tatlı kaşığı karabiber tuz

Musakka lahana sarması tarifi nasıl yapılır?

Pirinci ayıklayıp yıkayıp ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Kuş üzümlerini ayıklayın ve ılık suda bekletin. Kevgir içindeki pirinci alın. Bir sos tenceresine zeytinyağını alıp çam fıstığını pembeleşinceye kadar kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ilave edip süzgeç yardımıyla orta ateşte pembeleşinceye kadar karıştırın. Pirinci malzemelere ekleyin ve beş dakika daha soteleyin. Bu sürenin sonunda kuş üzümünü ekleyin ve bir bardak sıcak su ekleyin. Malzemelerinize tuz ve şekeri ekledikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin ve mayalanmaya bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin. Tarçın, baharatlar, karabiber, nane ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Bir tencereye yarısına kadar su doldurun, bir avuç tuz ekleyin, ocağa koyun ve kaynatın. Bu sırada lahana rulosunu bıçakla doğruyoruz. Kesik kısımları alta gelecek şekilde kaynar suya koyun, üzerini kapatın ve iki üç dakika kaynatın ve ters çevirin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta yaprakların pişmediğinden emin olmaktır. Bunu önlemek için yumuşayan yapraklar süzgeç ve kepçe yardımıyla açılmalı, aralarına kaynar su dökülmeli ve yumuşayan yapraklar soğuk su dolu başka bir kaba aktarılmalıdır. Yaprakların eşit şekilde kaynamasını sağlamak için her bir ihale yaprağını alıp soğuk suya koymalısınız. Yaprakları kuruttuktan sonra damarlı kısımlarını dikkatlice çıkarın ve 8-9 cm’lik parçalar halinde kesin. Tencerenin altını kıyılmış yapraklarla kaplayın. Kağıdı sol elinize alın, üzerine hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı veya yarısını koyun ve muska gibi sarın. Dolguyu sararken, hepsinin aynı kalınlıkta ve uzunlukta olduğundan emin olun. Ruloları tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin, kalan yapraklarla örtün ve bir tabakla örtün. İç harcın yarısını geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Su tamamen emilene kadar 25-30 dakika pişirin. Dürüm pişirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise pişme sürecini takip etmeniz gerektiğidir. Bu yemeğin ortalama pişme süresi 25-30 dakika olsa da bazı durumlarda bu süreden daha fazla veya daha az sürebilir. Çünkü pişme süresi pirinç ve lahananın kalitesine göre değişiklik gösterebilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın