Mütebbel – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Cuma gününün tarifini yarın işim olduğu için bir gün erken koydum. Daha kolay olacak gibi görünüyor çünkü yarın sabah evden çok erken çıkacağım ve geç saatlere kadar gelmeyeceğim.

Moutabel (Moutabel), tahinle hazırlanan bir patlıcan salatası türüdür. Benim gibi yoğurtlu ve tahinli çok versiyonu var. 2010 yılında yaptığım tahinli patlıcan salatasının daha tok bir versiyonu.

Fette veya Fettuş salatası gibi damakları çatlatan lezzetli Lübnan mutfağı salatalarından biridir. O zaman bakalım tahin nasılmış, tuzu iyi mi yoksa yoğurt az mı, tadına bakıp bitirebilirsiniz 🙂 Diyelim ki son dakika misafiriniz var, o zaman kavurma kısmını atlayıp bir kavanoz hazır – közlenmiş patlıcan. Ama benim tavsiyem bu şekilde yapacaksanız konserve patlıcanı az yağda fazla asitliği gidene kadar kızartın.

Bu tarifi servis etmek için farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Servis için tereyağında veya zeytinyağında kızartılmış çam fıstığı veya antep fıstığı çok yakışacaktır.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Motbel Tarifi Malzemeler

    4 adet orta boy patlıcan 3 yemek kaşığı tahin 4 yemek kaşığı yoğurt Yarım limonun suyu 3 diş sarımsak tuz

yukarı:

    Maydanoz zeytinyağı ve nar taneleri

Mutabal tarifi nasıl yapılır?

Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin. Közlenen patlıcanı bir kaseye alıp kapağını sıkıca kapatıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan patlıcanı kabuğundan soyun, bir kesme tahtası üzerine alın, doğrayın ve neredeyse püre haline gelene kadar bıçakla ezin. Derin bir karıştırma kabına aldığınız patlıcana yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Maydanoz yaprakları ve nar taneleri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın