Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk iş ve okul gününe hızlı bir başlangıç yapmak istedim 🙂 Aslında bu hafta farklı makarnalar ve makarna sosları için tarifler paylaşmayı düşünüyordum ama haftaya yapmayı planlıyorum 🙂
Hatırlarsanız önceki bölümlerde bu hafta kurabiye haftası demiştim. Hafta içi 3 farklı kurabiye paylaştım. Bunlar kakaolu unlu kurabiyeler, kahve çekirdekli kurabiyeler ve makaronlardı. Ara sıra Sandviç Haftası adı altında çeşitli konuları işlemeyi severim ve Efendim Ekmek Haftası’nı anlatayım. O yüzden hava durumuna veya moduma göre neşeli bir şeyler yapmaya niyetliyim 🙂
Şimdi gelelim pastamıza… Bu pastada yoğurt ya da süt yok ama içindeki muzlar sayesinde inanılmaz güzel bir aroması ve kıvamı var. Pastayı yaparken kullandığımız kepekli un benim gibi bahar diyeti yapanlar için biraz çiseleme yapabilir 🙂
Silva’nın yeni ürünlerinden biri de tam buğday unu… Evet, makarna ve irmiği tanıdığımız ve severek tükettiğimiz Silva, yeni ürünlerini piyasaya sürdü. Tam buğday unu, tam buğday unu, nişasta, buğday kepeği, yulaf kepeği gibi pek çok çeşidi vardır. Kek ununu henüz deneme fırsatım olmadı ama bu kek için kullandığım kepekli undan çok memnun kaldım.
Hepimize keyifli ve sevgi dolu bir hafta olsun!
Bu arada yakında Hotpoint ile Anneler Günü’ne özel sürprizlerim olacak.
Aşk…
Not: Tarifi geçenlerde bir arkadaşımın eve getirdiği “tatlılar” kitabından uyarladım.
İçerik Tablosu
Muzlu Kek – Muzlu Ekmek Tarifi
- 2 adet orta boy yumurta 140 gr esmer şeker 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1,5 muz (180 gr) 1,5 çay kaşığı toz tarçın 1 yemek kaşığı bal 225 gr tam buğday unu 1 paket kabartma tozu
Muzlu Kek – Muzlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tabağa 1 yemek kaşığı bal ve 1,5 çay kaşığı tarçın ekleyin ve muzu çatalla ezin. Tereyağı ve şekeri mikser kabına alın ve 2-3 dakika yükselene ve hafif kahverengi olana kadar çırpın. Çatal yardımıyla hafifçe çırptığınız yumurtaları ekleyin ve düşük devirde karıştırmaya devam edin. Muzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaseye tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. 12×25 cm’lik bir kek kalıbını un ile yağlayın. Üzerine kek karışımını dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (30 dakika sonra 5 dakikada bir kürdan veya bıçak batırarak kuru olup olmadığını kontrol edin. Kuru ise kekiniz pişmiş demektir) Pişen kekinizi 10 dakika tel üzerinde bekletin ve kalıbı ters çevirin.
Not: Geçen hafta detaylı olarak yazdığım Pasta Yapımının Püf Noktaları yazımın ilginizi çekeceğini düşünüyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]