Dün gece evde kalan muzları değerlendirmek için ne yapayım diye düşünürken, belki diye kenarda bıraktığım pandispanya gözüme çarptı. Ve bir sonraki pasta ortaya çıktı. Hem görsel olarak hem de lezzet olarak gerçekten tatmin edici. Tarifler bölümünde yapılış aşamalarının fotoğraflarını bulabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Muzlu turta tarifi malzemeleri
1 adet hazır çikolatalı pandispanya
3 muz
Dekore etmek:
2 bardak meyve müsli
1 yemek kaşığı kahve (İrlanda vanilya kreması)
krema için:
1 paket hazır pastacı kreması
1 paket krem şanti
2,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı kahve (İrlanda vanilya kreması)
yapılışı:
Pandispanya tabanını yağlı kağıt üzerine alın ve pasta kreması ile krem şantiyi ayrı kaplarda soğuk süt ile 5 dakika pişirin. Çırpıcı ile hazırlayıp dolapta donması için bekletin.
Bu arada muzları soyun ve ortadan ikiye kesin. Tabana hamur kremasını yayın, üzerine muzları koyun ve üzerine bir kat daha krema sürün.
Pandispanyanın üstünü kapatın ve kalan kremayı üstüne ve yanlarına yayın. Hazırladığım krem şantiyi buzdolabından alıp kahveyi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kremanın üzerine sürüyoruz (kremanın tamamını kullanıyoruz).
Meyveli müsliyi pastanın kenarlarına yerleştirin ve İrlanda vanilya kreması ile gezdirin.
Bir süre buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]