Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yaz çok pratik ve taze olduğu için sofralarınızda çokça yer alacak naneli bezelye çorbası yapmanın, hatta sırf bu çorba için taze bezelye dondurmanın tam zamanı 🙂
Bezelye nişasta içeriği yüksek bir sebze olduğu için çok çabuk kıvam alır. Kıvamlı çorba sevenlerin bayılacağı bir lezzet.
İlk ekleyeceğiniz su ile çorbayı pişirdikten sonra blenderdan geçirin. Kıvamı size uygunsa o şekilde de servis edebilirsiniz ama daha da inceltmek isterseniz mutlaka su veya et suyu eklemelisiniz.
Evde kendi et suyunuzu veya tavuk suyunuzu yapmak istiyorsanız kemik suyu için bu linke, tavuk suyu için bu linke tıklamanız yeterli. İçine et suyu istemem diyenler için sebzeli smoothie tarifim burada 🙂
Unutmayın, kalan bezelye çorbasını buzdolabına koyduğunuzda kendi kendine yoğunlaşacaktır. Isındıkça biraz sıcak su ekleyerek artırabilirsiniz.
Nişasta açısından zengin olan bezelye, lif, antioksidan, karoten ve protein açısından da zengin bir sebzedir. İçeriğindeki C vitamininin yanı sıra; A Vitamini, B Vitamini, Demir, Fosfor, Potasyum gibi mineraller içerdiğinden zamanında taze olarak tüketilmesini tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Nane Bezelye Çorbası Tarifi Malzemeler
- 2 su bardağı taze bezelye ve 10 adet taze nane yaprağı
1 orta boy havuç 1 küçük soğan 1 orta boy patates 1,5 litre su 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber
Nane bezelye çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğan, patates ve havuçları büyük küpler halinde kesin. Doğradığınız malzemeleri tencereye alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeleri orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Tencereye bezelye ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen bezenin içine saplarından ayırdığınız nane yapraklarını ekleyin ve blenderdan geçirin. Kıvamına göre daha fazla sıcak su ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin, orta ateşte 1-2 dakika daha kaynatın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]