medyauzmani.com

Nar ekşisi ile kavrulmuş kırmızı kapya biber salçası


Kahvaltıda et yemeklerinin yanında veya bir çay sohbetinin davetinde sunabileceğiniz çok lezzetli mezeler hazırlıyoruz.

Kırmızı kapya biberleri yıkayıp taze közleyin

Yazın donduysa çözülmesini bekliyoruz.

Kapyaları bir kesme tahtası üzerinde rastgele dilimleyin.

Doğranmış kapya biberi, salça ve sarımsağı mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çırpın.

bir kaseye alıyoruz

1,5 çay bardağı ceviz, 2,5 yemek kaşığı nar ekşisi, karabiber, kimyon, 4 yemek kaşığı kuru galeta unu ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Yayılabilir bir kıvama sahiptir.

Kapalı bir kapta buzdolabında bir hafta saklayın.

Nar ekşili közlenmiş kırmızı biber salçası hazır

Afiyet olsun



Yorum yapın