Kızımla birlikte haşlama etlerin sunumuna ve lezzetine farklılık katmak istedik fikir kızımın 🙂 çok güzel oldu ailece çok sevdik 🙂 Tavsiye ederim 🙂
Mercimek Köfte Mantı Tarifi için,
Bezelyeler güzelce yıkanır ve bir tencereye alınarak kaynatılır.
Üzerlerine su ilave edilir ve ara sıra karıştırarak (dibe yapışmadan) orta ateşte pişmeye bırakılır.
Pişen mercimekleri bir kaba alıp içine bulguru döküp iyice karıştırıp kapağını kapatıp on beş yirmi dakika pişirelim. Sakin olalım.
Mercimekler dinlenirken bir tavada tereyağı ve soğanı kavurun.
Güveçte baharatları, tuzu, maydanozu, domatesi ve soğanı ekleyip beş dakika pişirin. Hadi kazıyalım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
Başparmağımızla ortasına bir delik açalım. (aşağıda detaylı resimler var)
Yoğurdun içine sarımsağı koyup karıştıralım ve yahniyi bir kaşık tuzla dolduralım.
Sos için yağı bir tavada ısıtalım ve salçayı döküp karıştıralım.
Domates sosunu mercimeklerin üzerine dökelim ve servise hazırlayalım.
Not: Mercimeklerinizi haşlamak için (bakarak) yeterli su yoksa biraz daha ekleyebilirsiniz.
Mercimek Köfte Mantı hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]