Nohut – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kış gelip de havalar soğuyunca yazın yanına pek yanaşmadığımız kuru baklagiller bir anda sofralarımızın baş tacı oluyor.

Evde zaten humusunuz varsa, kalın pilav, ev yapımı salatalık turşusu ve dörde bölünmüş soğan (çorba olmasa bile) ile birlikte liste basittir.

Aman Allah’ım ben soğan sevmem diyen varsa nohutu yememiş herhalde 🙂

Leblebi konservesi bitti deyince inanmayın ama leblebi seven ama leblebiyle uğraşmak istemeyenler için harika bir buluş bence (en iyi leblebiler sizin için toplanır haşlanır ıslanır) gece boyunca su).

Herkese iyi hafta sonları diler, diğer tariflerimi beklemelerini tavsiye ederim. Aşk 🙂

Nohut tarifi için malzemeler

    1 konserve leblebi veya 3 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr. Kuzu kuşbaşı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük kuru soğan 1 orta boy domates 1 yemek kaşığı salça Yeterince tuz 6 su bardağı sıcak su

yapılışı:

Yemeklik için soğan ve domatesleri doğrayın ve kesilen etleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Tavaya sıvı yağı koyun, biraz tuz ekleyin ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Önce domatesleri sonra salçayı ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin, en son tüm eti ekleyin ve suyu tekrar çekene kadar sotelemeye devam edin. Nohutları ve sıcak suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika ocaktan almadan pişirin. Önce tuz ekleyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın