Merhaba sevgili arkadaşım,
O kadar yoğun bir hafta geçiriyorum ki, nasıl yetişeceğimi gerçekten kafam karıştı. Biraz suluboya, böylece gündüz çekimleriniz ve gece editörlük çalışmalarınız eskisi gibi durmaz. Ayrıca hazırladığım küçük sürprizler de var 🙂
En sevdiğim lezzetlerden biri de nohut unu ile yapılan bu nefis gözlemelerdir. Dolduruyor ve içine istediğinizi ekleyebilirsiniz. Az yağlı harika bir atıştırmalık ve ayrıca çantaya atıp çıkarmanız yeterli. O halde ara öğün, bazen de lezzetli bir yemek diyerek haksızlık etmeyelim 🙂 Bu tarif, Dining Magazine’in şubat sayısı için yaptığım tariflerden biriydi. Son tarifi yakında sizlerle paylaşacağım.
Nohut ununu çok sevdiğim için çok kullanacağım. Tarifleriniz varsa onları da denemek isterim.
Fotoğraflarınızla yaptığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari Beni takip etmeyi unutmayın…
Aşk…
İçerik Tablosu
Nohut unlu kabak böreği tarifi için malzemeler
- 1 yumurta 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 1 tutam ince kıyılmış dereotu 2 yemek kaşığı yoğurt ½ çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı nohut unu 1 çay bardağı tam buğday unu 1 paket kabartma tozu Tuz (isteğe bağlı) Karabiber
Nohut unu ile balkabaklı pankek nasıl yapılır?
Kabağı ve havucu rendeleyin, bir karıştırma kabına alın ve dereotunu ekleyin. Nohut unu, tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yumurta, zeytinyağı ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karışana kadar bir karıştırıcı ile çırpın. Kek hamurunuzu muffin kaplarına paylaştırın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen muffinleri oda sıcaklığına gelince servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]