Merhaba sevgili arkadaşım,
Yeni yılda klasiklerden sıyrılmak ve fark yaratmak isteyenler için harika bir tarifim var. Nitekim bu tarif, daha önce yaptığım Qadra adlı tavuk tagine’den türetilmiştir. Hatırlarsanız tavuk tagine bir Fas yemeğidir ve baldan kuru kayısıya kadar pek çok tatlı çeşidi vardır. Bu sefer fazla baharatlardan arındırıp damak zevkimize daha uygun hale getirdim. Safran bulamasam da çok pahalı diyenler için zerdeçal kullandım.
Bu tarifi önceden hazırladığınız pilav ile servis edebilirsiniz. Daha fazla lezzet katmak isteyenler pişerken 1 tutam tarçın ekleyebilirler.
Kabuksuz badem kullanmak isteyenler aktarlardan kavrulmamış badem alıp 15 dakika sıcak suda bekletip kabuklarını soyabilirler.
Bu haftanın teması “Yılbaşı Gecesi”, geçen haftanın kazananları için bu bağlantıya tıklamanız yeterli. Son iki hafta, yarışmamıza katılma ve harika hediyeler kazanma zamanı. Tariflerinizi linkte verilen adrese göndererek fırsattan yararlanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Nohutlu bademli tavuk tarifi için malzemeler
- 8 adet tavuk budu ½ su bardağı badem 1 su bardağı nohut (haşlanmış) 1 orta boy kuru soğan (doğranmış) 4 yemek kaşığı tereyağı aroması 10 arpacık soğanı Tuz ve taze çekilmiş karabiber 2-3 çay kaşığı zerdeçal veya 1 çay kaşığı safran 2 su bardağı tavuk suyu ¼ çay bardağı limon suyu 4-5 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Nohutlu bademli tavuk tarifi nasıl yapılır?
Bageti yıkayın ve kurutun. Keskin bir bıçak yardımıyla deride oyuklar açın ve tat vermesi için tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp kızdırın ve bu yağda tavukları hafif kızartarak kızartın. Kızaran tavuğu fırın tepsisine alıp üzerine bir çay kaşığı yağ sürüp önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Baget pişerken bir tavada bademleri (istenirse 15 dakika sıcak suda bekletip kabuklarını soyun ve isteğe göre kabuklu) kızartın. 10-15 dakika kısık ateşte rengi dönene kadar kavurmanız yeterli. Tavuğu kapattığınız tencereye soğanları ve arpacık soğanları alıyoruz. Kısık ateşte sotelemeye başlayın. Pembe soğana badem ve nohudu ekleyip biraz soteleyin. Ocaktan aldığınız tavukları tencereye ekleyin. Tencereye zerdeçal, karabiber, tuz, tavuk suyu ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Tavuk tamamen renklenip tamamen pişene kadar (yaklaşık 25 dakika) kapağı kapalı olarak pişirin. Pişen tavuğun üzerine maydanoz serpin ve pilav ile sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]