medyauzmani.com

Sıcak macun – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yılbaşı sofrasının tacı ana yemekler değil mezelerdir. Kereviz salatasından pasanga böreğine, haydariden patlıcan salatasına olmazsa olmazlarım var. Benim favorilerim arasında baharatlı püre var. Gerçekten de püre zor bir tarif ama gelişen pişirme teknikleri sayesinde hızlıca zengin ve lezzetli bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp kalan etle birlikte ezerseniz, püre lezzetli ve seyreltilmemiş olacaktır. Tabii ki domatesin iç kısmını zarar vermeden yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Salça yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında domates çekirdekleri gelir. Ben de salçamı ceviz ve susamla zenginleştireceğim. Ama susamı kullanmadan önce yağını ve aromasını ortaya çıkarması için yağsız tavada biraz kavuracağım ve salçaya eşsiz bir tat katacağım. Kendi kuruyemişlerinizi de yağsız tavada kısa süre kavurabilirsiniz.

İnanın bana, bu kadar küçük bir ayrıntıyla sonucu değiştirebilirsiniz.

Aşk…

Sıcak hamur tarifi için malzemeler

    1/2 su bardağı ceviz 5 adet orta boy domates (istenirse kabuklarını soyabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 2-3 sap yeşil soğan 3 diş sarımsak 1/4 demet taze nane 1/4 demet maydanoz 2 adet kırmızı kapya biber 4-5 adet sivri biber 1 adet Mexican chili veya kurutulmuş 1 limon zeytinyağı (isteğe bağlı) nar ekşisi tuz karabiber sumak 1 yemek kaşığı biber salçası (istenirse tatlı) 1 yemek kaşığı taze kavrulmuş susam

Sıcak gözleme tarifi nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri yıkayın, ayırın ve kurutun. Domatesleri etli ve sulu olanları ayırarak 4 parçaya kesin. Hotpoint çok fonksiyonlu stand mikserin büyük kabında küçülene kadar 1 tur çevirin ve derin bir kaba aktarın. Soğanı ve sarımsağı soyup iri iri doğrayın ve tencereye alın. Biberleri çapraz şekilde kesin, çekirdeklerini çıkarın ve fındık dolu kaseye koyun. Taze soğan, nane ve maydanozu büyük bir blender kasesine alın ve hepsini doğrayın. Doğranmış tüm malzemeleri domateslere ekleyin. Salçaya baharatları, salçayı, limon suyunu, nar ekşisini ve isteğe göre zeytinyağını ekleyip karıştırın. Tadını kontrol edin ve sıcak olması gerekiyorsa biraz acı veya acı biber ekleyin. Susam tohumlarını yağsız bir tavada kızartın. (Yanmayacak, sadece biraz renk değiştirecek.) Susamları hamura ekleyin, son kez biraz karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın