medyauzmani.com

Nohutlu semizotu yemeği – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün pazara gittiğimde öyle taze ve güzel bir semizotu gördüm ki dayanamadım ve hemen aldım. Eve geldiğimde hemen iki tarif yaptım. Miktarı oldukça büyük olduğu için iki tarife de yetti 🙂 Diğeri salata olduğu için semizotu çok da gitmemiş zaten.

Kızım da humuslu semizotu yemeğine bayılıyor. Bu yüzden haftada bir kez yapmaya çalışıyorum.

Salata da favorimiz, biz sarımsaklı yoğurt ve üzerine leblebi ile yaptık 🙂 Tarifini en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Nohutlu semizotu tarifi için malzemeler

    1 demet semizotu 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy domates 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 orta boy havuç 2 diş sarımsak tuz

Nohutlu semizotu tarifi nasıl yapılır?

Yıkayıp süzdüğünüz semizotu iri parçalar halinde doğrayın. Soğan ve domatesleri doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın, havuçları rendeleyin. Orta boy bir tencereye zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış kuru soğanı ve tuzu ekleyip soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş havuç ekleyin ve kızartın. Domates ve sarımsağı karıştırın. Nohutları ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Semizotu ekleyin ve tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın