Nutellalı Muzlu Pancake & La Vie En Rose – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün size beni büyüleyen yeni tadımdan bahsedeceğim. Mangal yapacak yer ararken Makaneste’li sevgili Zainab’ımın kapısını çaldım, bu işin uzmanlarına danışalım dedim. 2-3 gün süren yoğun pazarlıkların ardından onlarca yeri iptal ettik. Son olarak bir sabah övdüğü La Vie En Rose Yeniköy’ü görmek için yola çıktık. Beşiktaş’tan otobüsten Yeniköy’deki kahvecinin önünde indik.

Onu görür görmez kalbim çarpmaya başladı. Bu güzel mekanın sahibi Eshel bizi kapıda kocaman bir gülümsemeyle karşıladı. Annesi Asman Hanım’ın da katılımıyla keyifli sohbetler ve bol kahkahalar eşliğinde kahvaltı yaptık. Kruvasanlardan keklere, makaronlardan pizzaya kadar her şeyi yapıyorlar.

Sevgili Eshel’im de benim gibi yemeğe biraz ilgi duyardı… Farklı okullarda okuyup yurt dışında okuduktan sonra eve dönünce evde yemek kitaplarını denemeye başladı. Annesiyle birlikte dünya mutfaklarından birçok meze denediler. Bir gün, ortaya çıkan bir fikir onları harekete geçirdi 🙂

Assman, 22 yıl eczacı olarak çalıştı. Bir gün hasta olduğunu söyleyerek ayrıldı ve ünlü bir aşçılık okulunda pastacılık ve unlu mamuller okudu. Herkes uzun ve yoğun bir çalışma hayatını bitirip hayallerinin peşinden gitmek için zorlu bir okul macerasına atılamaz.

Sürekli olarak mekanı deniyorlar ve dünya mutfağından lezzetli tarifler hazırlıyorlar. Özellikle ağızdan ağza kahvaltılar.

Sucuklu omlet ve French tost, croque monsieur, güveçte yumurta, Amerikan pankek gibi Fransız lezzetlerini bulabileceğiniz bir yer.

Havaların ısınmasıyla birlikte yemyeşil bahçelerinde öğle yemeği için sağlıklı ve lezzetli bir şeyler yemek isteyenler için çeşitli sandviç ve salatalardan oluşan bir sofra kuracaklar. Böğürtlenli ve mozzarella peynirli roka salatamız, parmesanlı kuşkonmaz salatası, yeşil fasulye salatası…

Akşam yemeği için de set menü var ve 1 Mayıs’tan itibaren her hafta farklı bir menü hazırlayarak müşterilerinin beğenisine sunacaklar.

Tabii her zamanki gibi mutfaklarına misafir oldum ve sizler için bir sır çıkardılar. Bu pankekler kahvaltıda favorimdi.

Gerçek bir pankekin üstü pürüzsüz, kabarcıksız, deliksiz ve turuncu ile kahverengi arasında bir renktedir.

Yemek pişirirken dikkat edilmesi gereken ana noktalara gelince sizler için sıraladık.

Öncelikle teflon krep tavasında yapmanızda fayda var ama yoksa alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

Tava iyice yağlanmalı ve ardından bir kağıt mendille (veya pişirme spreyi kullanılabilir) çıkarılmalıdır.

Tava yağlandıktan sonra yüksek ateşte ısıtılmalıdır.

Pankek harcı dökülmeden önce ocağın ateşi kısılmalıdır.

İçine yarım kepçe pankek harcı dökülmelidir (çok dökülürse çok dağılır ve karıştırılması zor olur)

Pankekten kabarcıklar çıkmaya başlayınca iyi bir spatula ile ters çevrilmeli (Ateş sönmezse bu aşamaya geldiğinde pankekin arkası yanacaktır)

Tarifi gram gram veriyorum şaşırmayın 🙂

Aşk…

çiçekli hayat

Adres: Köybaşı Cad. 80, 34464 Yeniköy / İstanbul
Tel: 02122232382

Nutella Muzlu Turta ve La Vie en Rose tarifi için malzemeler

    155 gr un 25 ml sıvı yağ (ayçiçek yağı) 250 ml süt 15 gr şeker 7 gr kabartma tozu 1 yumurta 1 ml vanilya özü

Nutella Muzlu Turta ve La Vie en Rose tarifi nasıl yapılır?

Un ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına eleyin. Sıvı malzemeleri üzerine şeker ve tuzu ekleyerek ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Krep tavasını biraz sıvı yağ ile yağlayın. Yağ çok fazlaysa, bir kısmını bir peçete ile alın. Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Krep hamurunu dökmeden önce ocağı kapatın. Tavaya yarım kepçe pankek hamurundan dökün. Kenarları birleşince ve üst yüz yüze gelince diğer tarafını kaşık yardımıyla çevirin. Diğer tarafını 10 saniye kadar pişirin ve servis tabağına alın. Tüm krepler bittiğinde muz ve Nutella ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın