Olgun incir reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Eşim ve benim incir reçelini sevdiğimiz için sevgili eşim Denise’in meslektaşı bize annesinin yaptığı bir kavanoz incir reçeli gönderdi. Yarın bugün derken sadece sizin için aldığım tarifi paylaşma fırsatım oldu. Harika bir dokusu ve harika bir tadı olan bu reçelin tarifi de oldukça kolay ve pratik.

Sevgili Denise ve sevgili annesine tekrar teşekkürler…

olgun incir reçeli

Yeni bölümlerden biraz bahsedeyim size… Birazdan Tarifler.net.tr Aşçılık Okulu bölümünü açıyorum.

Peki bu bölümde neler olacak?

Temel dilimleme ve doğrama teknikleri
sosu yapmak
farklı pişirme teknikleri
Temel pişirmenin adım adım açıklaması ve fotoğraflı açıklaması
Yeni başlayanlar için işlerini kolaylaştıracak pratik bilgiler ve bilgiler

olgun incir reçeli

Yakında 0’dan itibaren aşçılık okulunda sizlerle yemek pişirme hakkında her şeyi öğreneceğiz…

Tüm okuyucuların Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Tatil listesine bakmayı unutmayın.

Aşk…

Olgun incir reçeli tarifi malzemeleri

    1 kg olgun incir 1 kg toz şeker ½ limon 4-5 adet isteğe bağlı karanfil veya çubuk tarçın

Olgun incir reçeli tarifi nasıl yapılır?

İncir saplarını kesmeden yıkayın ve suyunu süzmesi için bir bezin üzerine koyun. Büyük bir çelik tencereye incirleri sapa bakacak şekilde dizin. Düzenlediğiniz incirleri üzerlerine şekerin tamamını dökerek kapatın ve bir gece ağzı kapalı olarak bırakın. Reçel koyulaşana kadar (çok az ve dikkatlice karıştırarak) pişirin. Ocaktan almadan 4-5 dakika önce yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak veya soğuk, kavanozlara paylaştırın ve soğuduktan sonra ağzı sıkıca kapatılmış kavanozları buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın