Ton balıklı tarifler için ısınmam devam ediyor. Ton balığınız varsa evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz, böylece tarife sıkı sıkıya bağlı kalmanıza gerek kalmaz.
Ama bu tarifi yaparken kapari yoksa mutlaka turşu çeşidi kullanmanızı tavsiye ederim, bu yüzden ton balığının tadı çok yumuşak. Yeşil soğan dışında dilerseniz bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
ton balığı tarifi malzemeleri
1 küçük konserve ton balığı
2 yemek kaşığı kapari
3 yeşil soğan
5 adet mısır turşusu veya taze mısır
3-4 dilim tahıllı ekmek
Karabiber, isteğe göre tuz
Ton balığı ve at tarifini nasıl hazırlıyorsunuz?
1- Konserve ton balığı yağını süzüp derin bir kaseye alın ve çatalla doğrayın.
2- Salamura mısır ve yeşil soğanı küçük parçalar halinde doğrayın, ton balığındaki kapari ile karıştırın ve istenirse tuz ve karabiber ekleyin.
3- Tahıllı ekmek dilimlerini yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla, değilse çaydanlığın ağzıyla kesin. Ekmeği servis tabağına alın ve hazırlanan ton balıklı bulamacı ekmeğin üzerine yayın.
4- Sade veya sosla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]