Osaka Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu sabah elektrik kesintisi nedeniyle tam bir kaosla başladı. Benim gibi günün yüzde doksanını mutfakta ya da bilgisayar başında geçiren biri için elektrik kesintisi tam bir felaket. Üstelik bir gecede gittiği için iPhone ve iPad şarj cihazları ve yedek şarj cihazları tamamen boş. Çalışma odasında bilgisayar kapalıyken çalışamazsınız, buzdolabı ve derin dondurucu ısınmayacak kadar kapıyı açıp kapatamazsınız. Hadi, işin zorunlu tatili var, o halde bırakın ev işlerini ben yapayım, siz süpürüp çamaşır yıkayamazsınız. Bu durum bana elektriğin tüm dünyaya yayıldığı ve araçların çalışmadığı bu diziyi hatırlattı. Kullandığımız iletişim araçlarına ne kadar bağlıyız…

Neyse durum böyle olunca elimde sadece soba kalıyor. Birkaç gün önce Maslak’ta bir toplantıya katılmadan önce acentaya yakın bir kafeye gittim. Kafe salatalarını çok beğendim, adı “Carlotta” ve aslında birçok yerde şubesi var ama hiç rastlamadım.

Canlı salatadan bir kase aldım ve tadını gerçekten beğendim. Yemek yerken malzemelerle ilgili notlar aldım. Daha önce bezelye yerine edamame kullanılıyordu ve ben görmedim ama internette içeriğini araştırdığımda resimlerine rastladım. Edamame, Japonca’da “yeşil soya fasulyesi” anlamına gelir. Salata adını sanırım Japonya’nın Osaka şehrinden alıyor çünkü içinde susam yağı vs. de kullanılıyor.

Neyse edamame olmadığı ve tattığım salata da çiğ bezelye olduğu için yapmaya başladım.

Dondurulmuş bezelyeleri soteledim (daha fazla bilgiyi aşçılık okulunda bulabilirsiniz). Böylece parlak yeşil bir renk alarak yarı pişmiş bal kıvamına geldiler. Yaptığım soslarla tam istediğim tadı aldım. Salata lezzetli ve lezzetli. Farklı tatlar arıyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Şimdiden iyi bayramlar dilerim..

Aşk…

Osaka salatası tarifi malzemeleri

4 tavuk budu (ızgara, derisiz ve kemiksiz)

Tavuk turşusunu hazırlamak için:

    Taze kekik, biberiye, 1 küçük soğan, 1 diş sarımsak, zeytinyağı, karabiber

Güç için:

    1/2 demet maydanoz 1/2 demet taze nane 1 küçük paket Meksika fasulyesi (yaklaşık 220 gr) 200 gr taze dondurulmuş bezelye 3 sap kereviz 1 kırmızı soğan 8-10 adet çeri domates Ceviz Badem Susam

Sosu hazırlamak için:

    Sirke (ben pirinç sirkesi kullandım) Zeytinyağı Nar ekşisi Tuz

Osaka salatası tarifi nasıl yapılır?

Tavuk Turşusu:

Tavuğu kapaklı büyük bir kaseye koyun. Soyulmuş ve iri doğranmış soğan ve sarımsağı kaseye ekleyin. 1-2 dal biberiye ve kekik ekleyin ve karabiber serpin. Zeytinyağını ekleyin, karıştırın, kabın kapağını kapatın ve buzdolabına koyun. 1-2 saat dinlenmesi yeterlidir.

Güç için:

Yeşillikleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Kurutulmuş ve süzülmüş nane ve maydanozu ince ince kıyıp derin bir karıştırma kabına alın. Meksika fasulyelerini süzün ve durulayın ve kaseye ekleyin. Bezelyeleri bol tuzlu suda ezip soğuk suda süzün ve fasulyelerin üzerine ekleyin. Kereviz saplarını ince ince doğrayıp ince ince kıyın. Domatesleri ikiye bölün ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın ve kaseye ekleyin. Teflon bir tavaya ceviz, badem ve susamları koyun. Hiç yağ eklemeden rengi ve kokusu değişinceye kadar kavurun ve kenarda bekletin. (Elinizde badem olması daha iyi olur) Tavuğu marine sostan çıkarın, kalanları elinizle sıyırın ve tuzlayın. Varsa döküm tavada veya teflon tavada yağ kullanmadan kızartın. Pişen tavuğu bıçakla dilimleyin ve kavurduğunuz kuruyemişlerle birlikte salataya ekleyin. Sos malzemelerini küçük bir kapta çırpın, salataya ekleyin ve salatayı karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın