medyauzmani.com

Ispanaklı Kiş – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hepimiz yoğun bir şekilde ufalanan bir kabuğa doldurulmuş kişiyi severiz. Uzun zamandır yaptığım en lezzetli tariflerden biri olan bu 5’li kiş çay buluşmaları ve arkadaşlar için harika bir lezzet.

Pratik tatlılar, bisküviler ve kişlerle yorulmadan şık bir sofra hazırlayabilirsiniz.

İster kiş ister tart hamuru yapmak için olsun, mutfak robotları harika yardımcılardır. Soğuk tereyağlı hamurun elle yoğrulması, elden geçen ısı nedeniyle hamura büyük zarar verir. Bu nedenle elinizi fazla yormadan harika bir tarif hazırlamak mümkün. Kiş tarifim büyük bir tart kalıbına veya 4 tartolete fazlasıyla yetiyor.

Ayrıca önemli bir noktamız var. Kiş veya tart hamurunu karıştırırken makineyi uzun süre kesintisiz çalıştırmak yerine saniyelik aralıklarla çalıştırırsanız hamuru tam istediğimiz kıvama getirmek daha kolay olacaktır.

Ayrıca tabanı kenarlarından kolayca ayrılan bir tart kalıbı kullanırsanız kişiyi kesmeden kalıptan kolayca çıkarabilirsiniz.

Aşk…

ıspanaklı kiş malzemeleri

Kiş hamuru:

    2,5 su bardağı un 1,5 çay kaşığı tuz 250 gr soğuk tereyağı, küçük küpler halinde kesilmiş 3-4 yemek kaşığı soğuk su

İç harç için:

    1 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük kuru soğan, ince doğranmış 2 avuç ıspanak 120 gr rendelenmiş gruyere veya çedar peyniri 4 yumurta 300 ml krema (1,5 paket) 1 tutam rendelenmiş hindistan cevizi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

ıspanaklı kiş tarifi nasıl yapılır

Buzdolabında soğuttuğunuz tereyağını küp şeklinde kesin ve ısınmaması için tekrar buzdolabına koyun. Bir mutfak robotunda un ve tuzu birlikte karıştırın. Tereyağı parçalarını ekleyin ve bir süre bekletin. Karışım iri un gibi göründüğünde 2-3 yemek kaşığı soğuk su ilave edip tekrar çalıştırın. Karışım hamur kıvamında olmayacak (ama alıp sıkınca toparlansın.) Eğer toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyip makineyi 1-2 kez daha çalıştırın. Hazırladığınız hamuru tezgaha alın ve elinizle hızlıca toplayın. Topladığınız hamuru 4 parçaya bölün ve her parçayı streç filme sarıp disk haline getirin. En az bir saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurlardan birini alıp biraz un serpilmiş parşömen kağıdına açıyoruz. Açtığınız hamurları kağıt yardımıyla merdanenizde açın ve dikkatlice kalıba yerleştirin. Kağıdı da yavaşça kaldırın. Hamuru, yırtmamaya dikkat ederek kutunun tabanına ve kenarlarına bastırın. Kenarları makasla 1,5-2 cm dışarıda kalacak şekilde kesin. Başparmağınız, işaret parmağınız ve orta parmağınız ile kenarları şekillendirin. Kişte düzenli aralıklarla çatalla delikler açın. Hamurun üzerini yağlı kağıt ile kapatıp kenarlarından sarkmasını sağlayın. (4 parça yapacaksanız tüm hamur çeşitleri için aynı işlemi yapın) Üzerine ağırlık olarak nohut veya kuru fasulye koyun. (Deliklerin ve ağırlığın yapılmasının nedeni hamurun pişerken kabarmaması içindir.) Bu şekilde üstü kapalı olarak 15 dakika pişirin. Üzerine ağırlıkları alıp kağıdı çıkarın ve 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bu arada tavada tereyağını eritip soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ispanakları 2-3 seferde ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bir süzgeç alın ve suyu iyice süzün. Bir kapta krema, yumurta, hindistan cevizi, tuz ve karabiberi karıştırıp üzerine süzülmüş ıspanakları ekleyin ve tekrar karıştırın. Ispanaklı karışımı tart kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Peynir karışımının üzerine eşit şekilde serpin. Altın kahverengi olana kadar 25-30 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın