Otlu cheesecake – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Herkes, aslında yemek yapmayı seven herkes bir tarifle tanınır. Ailemizde en yaygın ve sevilen tarif böreklerdir. Bunun da komik bir anısı var 🙂

Yıllar önce, ben daha 15-16 yaşlarındayken, neredeyse her hafta babamın teknesiyle denize açılırdık. Annem bu tür hazırlıkları sevmediği ve her şeyin mükemmel olmasını istediğim için tüm hazırlıkları üzerimde yapacağım.

Babamın çok keskin bir zevki var. Özellikle seçtiği kahvaltılar inanılmaz kaliteli ve lezzetli. Şimdi nereden geldiğimi sorarsanız, adamın o sırada kahvaltı için aldığı bir blok nefis peyniri, farkında olmadan pankek yapmak için kullandım (bilmiyorum bebeğim). O gün o börekleri yiyen herkes, “Nilay, bu böreklerin sırrı ne?” diye sordu. Siz sorun 🙂 İşin sırrı, böreği yaparken damak tadınıza uygun lezzetli bir peynir kullanmak 🙂

Bu gece bu döngüyü kırmaya ve yeni bir şey denemeye karar verdim. Hatta simitlere piyasadan yeni alınmış yaban turpu yapraklarını bile ekledim. Sonunda eşim her zamankinden çok daha lezzetli olduğunu söyleyince bende “Tamam” diyerek sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Bu arada Cuma günü 15:30 – 17:00 saatleri arasında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Medya Zirvesi’nde “Sosyal Medyada İçerik Üretimi ve Sosyal Etki” oturumunda konuşmacı olacağım. Umarım şansın vardır 🙂

Aşk…

Otlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    1 kg yufka 400 gr beyaz orta sert beyaz peynir 8-10 sap roka 13-14 sap maydanoz 5-6 sap dereotu 3 sap taze soğan 5-6 turp yaprağı (isteğe göre) 1 adet yumurta yemek 2 çıkartma ya da margarin kızarmak içizarmak Sebze yağı

Otlu Cheesecake Tarifi nasıl yapılır?

Her bir hamuru 8 parçaya bölün. Hamurla işiniz bittiğinde, bir kenara koyun. Beyaz peyniri derin bir kaseye alıp çatalla eziyoruz, maydanoz ve diğer tüm yeşillikleri doğruyoruz. Peynire tereyağı, yumurta ve doğranmış sebzeleri ekleyin ve hepsini karıştırın. Üçgen hamur parçasının geniş tarafına malzemeden birer tatlı kaşığı kadar koyup kenarlarını kıvırın ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın, hamurun sivri ucunu parmağınızla ıslatıp yapıştırın. Hepsini bu şekilde sardıktan sonra hazırladığınız börekleri orta ateşte kızdırdığınız yağda kızartın. Krepleri sıcak veya ılık olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın