medyauzmani.com

Otlu Izgara Yumurta (Silkan) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hareketli veya yoğun bir günün son günlerini yaşarken sabah çok erken kalkacağım ve size yazmaya fırsat bulamayacağım o yüzden bu saatte bilgisayarın başına oturdum…

Bu yumurta kavrulmuş otu yazmadan geçmek istemedim çünkü çarşıdan alışveriş yaparken çektiğim ve instagram profilimde paylaştığım fotoğrafa o kadar çok yorum geldi ki… herkes kendi memleketinde meşhur bu leziz otu şöyle derdi: ) Ne de olsa ben İstanbulluyum Nerede duysam, tadına baksam, o bitkinin adı aklımdadır ama ben onu sizin ve benim için bir adlar geçidinde düzenledim.

Sılcan, sarmaşık, acı ot, pazı, dilkchin, foxtail, catnip, dildiren, enic gibi her yörede farklı adlar alan bir ot türüdür.

Farklı bir tadı vardır ve kızartılır, kaynatılır ve yoğurt yapılır. Bazıları zeytinyağında hazırlanırken, diğerleri kaba yağ veya tereyağında sotelenir. Kurutulmak yerine taze soğan veya sarımsakla pişirildiğinde tadı tatmin edici olmaktan uzaktır.

Dün sabah tadına baktığımda damağımda ıspanak ve semizotu karışımı hissettim. Çok güzel bir lezzet, denk gelirseniz bir kez denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Otlu Kızarmış Yumurta Tarifi Malzemeler (Silkan)

    1 adet ipeksi asma (sarmaşık, yüksükotu veya çatal ucu) ½ orta boy soğan 1-2 yeşil biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 sap yeşil soğan 2-4 yumurta Tuz ve karabiber

Otlu ızgara yumurta (Silkan) tarifi nasıl yapılır?

Çimlerin sert, koyu kısımlarını kesin (özellikle koyu renkli odunsu kısımları) ve isterseniz elle de koparabilirsiniz. Bol suda yıkadığınız otları ister elinizle kırın, ister bıçak yardımıyla eşit uzunlukta doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, dolmalık biber ve yeşil soğanı doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp orta ateşte pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış sincapları ekleyin ve 3-4 dakika kızartın. Yumuşamaya başlayınca biberleri ekleyin ve bir iki dakika daha soteleyin. Biberler yumuşayınca yeşil soğanı ekleyip 1-2 kez karıştırıp yumurtaları kırın. İster bütün olarak bırakın, isterseniz de istediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırın ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın