Merhaba sevgili arkadaşım,
Usla ile günlerim staj dönemime yaklaştıkça testlerimiz de hızlanmaya başladı. Geçtiğimiz iki hafta boyunca yazılı veya uygulamalı sınavlara girdik. Sunum ve zamanlama, uygulama sınavlarında yetenek kadar önemlidir.
Bu haftaki testimiz ekmekti. En önemli kriterler maya kullanımı, daha doğrusu ekmek hamurunun iyi mayalanması, iyi pişirilip pişirilmemesi ve hijyendi. Tabii öğrendiğimiz temel tariflerden kendi tariflerimizi hazırlayıp servis etmemiz istendi.
Sınıf olarak lezzetli ekmekler hazırladık. Sunum, lezzet, her şey harikaydı ama hiçbirimiz ekmeği zamanında teslim edip şefin masasına koyamadık. Bundan dolayı 25 puanlık zamanlamamız bozuldu 🙂 Sonraki testler için tam puan alalım 🙂
Şimdi gelelim ekmeğimize…
Son zamanlarda yaptığım ve yediğim en lezzetli ekmek diyebilirim. Hele çeşitli balık ya da deniz ürünleri yemeklerinin yanında servis edilirse damak çatlatır.
Güçlü bir mikseriniz varsa, tüm malzemeleri kaseye koyarak hızlı bir şekilde hamur hazırlayabilirsiniz. Eğer stand mikseriniz yoksa bu hamuru kanca veya el mikserinin spiral hamur ucunu kullanarak yoğurabilirsiniz. Önemli olan elastik hamuru elle veya mikserle yoğurmak. Yoğururken ılık su kullandığımız için hamur iyi mayalanıyor.
Malzeme ölçülerini gram olarak veriyorum çünkü ekmek hamurunda en iyi ölçü budur. Bardak ölçüleri her evde standart değildir. Benim su bardağım 130 gr un iken sizin fincanınız daha büyük veya daha küçük olabilir. Kupa boyutları hala yeterince yaygın değil. Size uzun yıllar hizmet edecek ve daha doğru tarifler hazırlamanızı sağlayacak kompakt ve ekonomik bir mutfak terazisi. Tartıları için mağazamızda bulunan mutfak tartılarına göz atmanızı tavsiye ederim.
İki ekmek bize fazla diyenler yarım ekmek yapsın…
Aşk…
İçerik Tablosu
Otlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 505 gr tam buğday unu 420 gr beyaz un 30 gr yaş maya 600 ml ılık su 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker
İç harç için:
- 1 demet yeşil soğan 1 demet maydanoz 3 diş sarımsak 1’er kırmızı, yeşil ve sarı dolmalık biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı tuz ve karabiber
Sürmek için:
- 1 yumurta sarısı 4-5 yemek kaşığı süt
Otlu rulo börek tarifi nasıl yapılır?
Mayayı bir kaba alın ve üzerine bir çay bardağı su ekleyerek eritin. Derin ve geniş bir yoğurma kabında, tüm malzemeleri kaptan ayrılacak elastik bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. (Blenderda yapacaksanız tüm malzemeleri blender kasesine alın ve düşük devirde elastik bir hamur elde edinceye kadar yoğurun) Yoğrulan hamurları streçleyin veya üzerini nemli bir bezle örtüp 1 mayalanmaya bırakın. saat. (Hamur iki katına çıkacak) Hamur mayalanırken yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp kurulayın ve ince ince doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Sarımsak ve biberi ekleyip orta ateşte iki dakika soteleyin. Soğan, maydanoz ve baharatları ekleyip 2 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru iki parçaya bölün. Un serpilmiş tezgaha alın ve kalıbınızın büyüklüğünde dikdörtgen olacak şekilde açın. Yaptığınız harcın yarısını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın ve boyadığınız kalıba yuvarlayın. Diğer hamura da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine süt ve yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]