Özbek Pilavı Nasıl Yapılır (Ayrıntılı Açıklama)

Özbek Pilavı tarifi için,

Önce ılık suya 2 su bardağı pirinci ekleyip tuzunu ekleyip kenara alıyoruz.

Daha sonra kuşbaşı etimizi tencereye alıp biraz su ekleyip yağını ekleyip kaynatıyoruz.

Onlar kaynarken havuç ve soğanları soyup doğrayalım.

Ayrı bir tavada da pişiriyoruz.

Kavurduktan sonra haşladığımız etimizi ilave edip kimyon, karabiber, kekik ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra suda bekleyen pirinci süzüp içine doğranmış soğan, havuç ve küpleri koyuyoruz.

Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu koyup tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Pirinç pişene kadar karıştırmadan pişirin.

Daha sonra suyunu çeken yemeğimizi karıştırıp üzerini havluyla örterek 20 dakika dinlendirip sunuma hazırlıyoruz.

Özbek Pilavı hazır.

Deneyen herkese bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın