Özbek Pilavı Tarifi Orijinal Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuğu kaynatın.
Biraz soğuyunca bir köşeye alın. Gelelim pirinç kısmına.
İlk olarak soğanlı mamayı kızartın ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.
Rengi biraz döndükten sonra ince uzun orta boy havuçları ekleyip 3-4 dakika pişirelim. Daha fazlasını ekleyelim.
Pirinçleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
Tuz, kuş üzümü ve baharatları ekleyip pirincimize su ekleyip pişirelim.
Ben sade su yerine haşlanmış tavuk suyu kullandım siz yapabilirsiniz
İyi pişmiş ve iyi pişmiş pirinci bir kaseye alın, üzerine dilimlediğimiz tavukları koyarak koyabilirsiniz
Özbek Pilavı hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]