Özbek Pilavı (Orijinal Tarif) – En Sevdiğim Yemek

Özbek Pilavı Tarifi Orijinal Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuğu kaynatın.

Biraz soğuyunca bir köşeye alın. Gelelim pirinç kısmına.

İlk olarak soğanlı mamayı kızartın ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.

Rengi biraz döndükten sonra ince uzun orta boy havuçları ekleyip 3-4 dakika pişirelim. Daha fazlasını ekleyelim.

Pirinçleri ekleyip pişirmeye devam edelim.

Tuz, kuş üzümü ve baharatları ekleyip pirincimize su ekleyip pişirelim.

Ben sade su yerine haşlanmış tavuk suyu kullandım siz yapabilirsiniz 👍👍

İyi pişmiş ve iyi pişmiş pirinci bir kaseye alın, üzerine dilimlediğimiz tavukları koyarak koyabilirsiniz 👌

Özbek Pilavı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın