Özbek Pilavı Tarifi Orijinal Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuğu kaynatın.
Biraz soğuyunca bir köşeye alın. Gelelim pirinç kısmına.
İlk olarak soğanlı mamayı kızartın ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.
Rengi biraz döndükten sonra ince uzun orta boy havuçları ekleyip 3-4 dakika pişirelim. Daha fazlasını ekleyelim.
Pirinçleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
Tuz, kuş üzümü ve baharatları ekleyip pirincimize su ekleyip pişirelim.
Ben sade su yerine haşlanmış tavuk suyu kullandım siz yapabilirsiniz 👍👍
İyi pişmiş ve iyi pişmiş pirinci bir kaseye alın, üzerine dilimlediğimiz tavukları koyarak koyabilirsiniz 👌
Özbek Pilavı hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]