Keyifli bir Cumartesi gecesinin geri kalanı kulaklarımda hoş bir sohbet, damağımda ise Özbek pilavının tadı oldu. Yasemin’in sevgili anneannesine ait olan bu tarif inanılmaz lezzetli ve besleyici, bir o kadar da pratik.
Dilerseniz haşlanmış nohut veya soğan ekleyerek pirinci zenginleştirebilirsiniz.
Kahvaltı sofralarımıza renk katacak bir tarif. Şimdi rahat ol, senin büyük aşkım…
İçerik Tablosu
Özbek pilavı tarifi için malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 orta boy havuç 1 domates veya 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiber Sıcak su
Yapılışı:
Domatesleri küp şeklinde kesin. Havuçları rendenin küçük kısmıyla rendeleyin. Tavaya yağı ve eti koyup orta ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etin üzerine rendelenmiş havuç ve salçayı ekleyip kavurun. Salçayı ekleyince 2 su bardağı pirinci ekleyip iyice karıştırın. Pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar tuz, karabiber ve sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen pirinci ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]