Pacanga Böreği Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Pastırma ve çedarın lezzetli birleşiminden oluşan klasik bir tarif.

Ülkemizde sofralardaki yeri çok eskilere dayanmaktadır. İlk kez 1960’lı yıllarda Ermeni restoranlarında incelik olarak yapılan bu keklerin adını İspanya’da bir danstan aldığı sanılıyor.

Kişi sayısına göre yufkanızı ve iç harcınızı ayarlayabilirsiniz.

İçine pastırma serpiyoruz. Dil peynirini uzun süre ezip ilave ediyoruz.

Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde kesip fazla suyunu sıkıyoruz.

Biberleri minik minik doğradıktan sonra hepsini karıştırıyoruz. Maydanoz yapraklarını ekleyin. Doldurma karışımı hazır. Yufkayı dörde, sonra sekize bölün.

Geniş tarafına bir kaşık dolusu malzemeyi koyup sigara rulosu gibi kenarlarını katlıyoruz. Dışarıda, yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Tavaya daha fazla yağ koymak istiyoruz. Pacangaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz. Fazla yağını kağıt havlu üzerine alıp servis ediyoruz.

Fırında yapmak istiyorsanız kalın bir şekilde hazırlamanız gerekir. Bu durumda bir yaprak yufkayı koyup yağ karışımını kullanıp ikinci yufkanın üzerini kapatacaksınız. Yağ ile yıkayıp 170 derecelik fırında pişirebilirsiniz.

İpuçları:

1. Sulu domatesleri hamurumuz hamur olmasın diye koymuyoruz.

2. Kenarında boşluk bırakmadan dikkatlice katlıyoruz yoksa kaşar peyniri çıkacaktır.

3. Bir yumurta ve çok az ekmek kırıntısı alıyoruz.

4. İsterseniz direkt olarak da oruç tutabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın