Pancar Turşusu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Pekala, artık kış kapıda ve şimdi turşu zamanı! Turşu denilince suyun aktığını görürüz özellikle pancar turşusu en hızlısı, en lezzetlisi ve aynı zamanda en lezzetlisi.

İzin verseler elma gibi yerim 🙂

Bu tarifi babam da çok seviyor, yıllar önce kendisi yaptığında izleyip öğrenmiştim. Sarımsağın baskın tadını istemeyenler sarımsağı ezmek yerine bütün kullanabilir ya da ikiye bölebilir.

Pancarları güzelce yıkadıktan ve hatta fırçaladıktan sonra kabukları üzerinde haşlarsanız rengi koyu olur. Soyulup pişirildiğinde o koyu mor rengi elde etmek çok zordur.

Suyu ayarlarken kaynar su dökmemeye dikkat etmelisiniz. Böylece hem lezzetini hem de rengini koruyabilirsiniz.

Diğer pancarlı tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

Normal yani çiğ turşu yapmak isteyenler buradan turşu suyu ölçülerine ulaşabilirler.

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Pancar turşusu tarifi malzemeleri

    1,5 kg kırmızı pancar 4-5 diş sarımsak 1 çay bardağı elma sirkesi 1,5 – 2 yemek kaşığı tuz (tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) pancarların üzerini iki parmak geçecek kadar su

Pancar turşusu tarifi nasıl yapılır?

Pancarları ovuşturarak yıkayın ve tencereye alın, üzerine su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan pancarları henüz sıcakken sudan alıp ince ince soyun veya havluyla ovarak soyun. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Soyulmuş sarımsak, tuzla hafifçe ezilir veya 2-3 parçaya bölünür. Sirke ve tuzu bir kavanoza alın, 1-2 kaşık kaynamış sıcak su ekleyin, karıştırın ve tuzu eritin. Tuz eridikten sonra sarımsağı ekleyin, doğranmış pancarları sıkın ve kavanoza alın. Kalan kaynar suyu kavanoza ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında iki gün bekletin. 2-7 gün içinde turşu servise hazır hale gelir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın