Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu satırları size Phuket’ten yazıyorum. Deli misin, hala blog yazmayı düşünüyor musun diyeceksiniz 🙂 Evet, işimi sevdiğim için yapıyorum. Sizlerle yeni şeyler paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Burada gece gündüz dolaşıyoruz. Gündüzleri doğal güzelliğini, geceleri ise bizimkinden tamamen farklı olan mutfağını keşfediyoruz. Sokak yemekleri favorimizdir. Perşembe günü Bangkok’ta olacağız. Bakalım bizi neler bekliyor 🙂 Gezimle ilgili anlık paylaşımlarımı instagram hesabımdan takip edebilirsiniz.
Gitmeden önce bazı tarifler yaptığımı söylemiştim. En son favori tariflerim arasında pancarlı humus var. Nohudu severim ama pancara bayılırım. En sevdiğim iki lezzet bir araya gelince ortaya bomba gibi bir tarif çıktı. Normalde humus yaparken içine biraz kimyon koyardım ama bu sefer pancarın tadını engellemesini istediğim için eklemedim. Farklı tatlar arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Özellikle tostla servis etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Pancar tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 1,5 su bardağı haşlanmış pancar (1 orta boy olacak kadar) 5 yemek kaşığı tahin 5-6 yemek kaşığı su (kıvama göre azaltabilirsiniz) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 diş ezilmiş sarımsak 3 yemek kaşığı limon suyu tuzu
yukarı:
- 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pancarlı humus tarifi nasıl yapılır?
Haşlanmış pancarları soyun ve küpler halinde kesin. Haşlanmış nohut kabuğu. Nohutları bir blender veya mutfak robotunun kasesine alın ve pancarı alın. Yüzeye tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsak ekleyin ve kısa süre bekletin. Nohut ve tahin yumuşayıncaya kadar kaşıkla su ilave ederek makineyi çalışır durumda tutun. Pürüzsüz bir dokuya sahip olan nohutları servis tabağına alın. Çam fıstıklarını zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Humusun üzerine dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]