medyauzmani.com

Süzme Yoğurtlu Havuç ve Ispanak Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın ilk tarifini Pazartesi yerine Pazar günü paylaşıyorum. Çünkü uzun zamandır beklenen bir tatildeyiz 🙂 Bu tarifi okuyup hazırlamaya başladığınızda, hava alanına doğru yola çıkıyoruz. Kışın tatil nereden geldi derseniz destinasyonu yazın 🙂 Bu sefer evlilik yıldönümümüz ve doğum günümüz için biraz daha uzağa, Phuket ve Bangkok’a doğru uçuyoruz.

Bu hafta için 3 farklı tarif yaptım ve onları bir kenara bıraktım, umarım tariflerimi orada sizlerle paylaşma şansı bulurum. Bulamasam da senin affına ve küçük bir Noel çocuğu olmana sığınırım 🙂

Tarifimize dönecek olursak, ben bu yoğurtlu mezelere ve salata karışımlarına bayılıyorum. Daha önce yaptığım Ispanaklı Yoğurt Salatası tarifini değiştirdiğimde tam damak tadıma uygun bir lezzet çıktı.

Bildiğiniz gibi yoğurt beklerken biraz su salıyor o yüzden ben özellikle süzme yoğurt kullandım. Havuç ve ıspanak suyunu çıkarıp süzme yoğurtla karıştırdığınızda on numara beş yıldız oluyor.

Ayrıca servis yapmadan önce yağı ceviz taneleri ile ısıtın. Fındıklar pembeleşince pul biberi ekleyip hemen ocaktan alın ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın. Böyle denediğinizde nirvanaya biraz daha yaklaşırsınız.

Yolculuğumu ve tavsiyelerimi instagram.com/ Mutfaksirlari adresimden takip edebilirsiniz.

Aşk..

Ispanak Salatası ve Süzme Yoğurt İçin Malzemeler

    4 yemek kaşığı süzme yoğurt (tepeleme) 300 gr yıkanmış ıspanak 2 orta boy havuç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz

Servis için:

    3-4 adet ceviz içi pul biber 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu havuç ve ıspanak salatası nasıl yapılır?

Ispanağı doğrayın. Soyulmuş havuçları rendeleyin. Tavaya zeytinyağını ve havucu alıp orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Ispanakları ve tuzu ilave edip ıspanaklar suyunu salıp ocağı kapatana kadar soteleyin. Derin bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Üzerine ıspanaklı karışımı ekleyin, karıştırın ve servis tabağına alın. Cevizleri ve zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Acı biberi ekleyin ve yakmadan ocaktan alın. Gücün üzerine dökün ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın