Parfe – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Parfe, yumurta, şeker ve krema ile yapılan bir tür dondurulmuş tatlıdır. Fransızca sözlükteki anlam mükemmel, mükemmel. Orijinal tarifte yumurta kullanıldığı için tazeliği çok önemlidir.

Yıllar boyunca blogumda parfe, puding ve pudinglerin uygulamalı versiyonlarını paylaştım.

Bu tatlının her çeşidini yumurtasız yapmak mümkün ama ben orjinalini denemek isterim desem işte tarifi 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

parfe tarifi malzemeleri

    4 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı vanilya özü 1 paket (200 ml) krema 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne ½ su bardağı bisküvi kırıntıları ¼ su bardağı dövülmüş fındık

bir içki için

    Çeyrek su bardağı su, çeyrek su bardağı toz şeker

Parfe tarifi nasıl yapılır?

Su ve şekeri şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alıp ocaktan alın. Meryem banyosunda yumurta sarılarını çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Hazırladığınız şerbeti ip gibi akıtın ve kabarıp rengi dönene kadar çırpın. Kıvam alınca kediotu özünü ekleyin, banyodan çıkarın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Kremayı mikserin yüksek devrinde çırpın ve iyice karıştırın. 1/3’ü tamamen soğumuş olan yumurtalı karışımı alttan üste dökmemeye dikkat ederek ekleyin. Kalanını azar azar ekleyin ve aynı şekilde kaşık yardımıyla karıştırın. Silikon kalıpları suyla nemlendirin ve fazla suyu boşaltın. Fincanların yarısına parfe karışımından dökün, kirazları kuplara paylaştırın ve kalan karışımı üzerine dökün. Son olarak resimdeki gibi bisküvileri ekliyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlendirip garnitürlerle servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın