medyauzmani.com

Paris Brest (Fındık Halkalı Eklerler) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun bir süre pazar günleri evde değildim ve bilgisayar başında değildim. Bugün boş vaktimi harcamaktansa uzun zamandır sizlerle paylaşmayı beklediğim bir tarif yazmaya karar verdim. Bu tarifi ilk kez 2012 yılında pastacılık okulunda denedim. Sonra geçen Ocak ayında bir dergi için yaptım. Yoğunluğundan dolayı o geri dönüşün videosunu çekmeye fırsat bulamadım ama en kısa zamanda YouTube kanalımda bir video ile paylaşmayı umuyorum.

Paris Brest, eklerlerle (chu) aynı hamurdan hazırlanan, pralin kreması ile doldurulmuş ve genellikle öğütülmüş badem veya şerit badem serpilmiş bir kek türüdür. Benim hazırladığım gibi küçük daireler veya büyük bir daire içinde pişirilebilir. O kadar hafif ve lezzetli ki bir kere tattığınızda başka bir yemek yemek isteyeceksiniz.

Adından da anlaşılacağı gibi, bu tarif Fransız ve ilk kez 1892’de Paris ve Brest arasında yapılan bisiklet yarışının parkurunda dükkanı olan bir fırıncı tarafından pişirildi. Pastacı bu kekleri hazırlarken bisiklet tekerleğine benzeyen ekler yapmayı hayal etmiş. İnsanların günlük hayattan aldıkları ilhamla böyle şeyler üretmesi gerçekten harika.

Şimdi bazı püf noktalarına geçelim, tıpkı ekler tarifindeki gibi, hamur için kullanacağınız karışımı kaynatmamaya dikkat edin. Üzerine ekleyeceğiniz yumurtaları teker teker ekleyin ki birden pişip hamurun kıvamı bozulmasın.

Paris Brest halkalarını fırına koymadan önce fırını önceden ısıtın. Fırını en az 15 dakika sabit sıcaklıkta bırakın. Pişirme dakikalarına dikkat edin.

Not: 10-12 adet Paris Brest hamurdan dışarı çıkar.

Aşk…

Paris-Brest Tarifi İçin Malzemeler (Fındık Halkalı Eklerler)

Paris Brest hamurunu hazırlamak için:

    100 gram süt 100 gram su 150 gram tereyağı 200 gram un 4 yumurta

krema için:

    250 gr süt 45 gr toz şeker 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya 30 gr nişasta

Fındık şekerini hazırlamak için:

    50 gr toz şeker 50 gr fındık unu 4 yemek kaşığı süt kreması

Pastacı kremasını açmak için:

    100 ml süt kreması (yarım kutu)

Paris Brest (Fındık Halkalı Eklerler) tarifi nasıl yapılır?

Çelik bir kaba su, süt ve yağı koyuyoruz, su kaynamadan yağın iyice erimesi için karıştırıyoruz ve ardından hemen unu ekliyoruz. Topaklanmaması için tahta kaşık veya spatula ile sürekli karıştırın. Bu şekilde hamur toparlanacaktır. 1-2 dakika ara vermeden kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve hamur toparlanınca ocaktan alın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle çırpın (yumurtaların birden pişmemesi için teker teker eklemeyi unutmayın.) Yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edince krema sıkma kabına alın. bir fiş ile çanta. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3 cm kalınlığında krema torbasına yerleştirin. 8-9 cm’lik daireler oluşturmak için aralıklarla çekin. (İsteğe göre hamurun üzerine badem serpin) Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Pişen hamurları ocaktan alın ve tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Soğuyan hamuru bir kenardan ikiye bölün.

(pasta kreması) Hazırlanışı:

Sütü bir tencereye alın ve şekerin yarısını ilave edip çırpın. Yumurta sarılarını nişasta şekerinin kalan yarısı ile çırpın ve kaynayan süte ısıtarak (soğutarak) ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebisi koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pralini hazırlamak için şekeri kalın tabanlı küçük bir tencereye koyun. Şeker karamelleşince fındık ununu ekleyin ve hızlıca karıştırın. Sıcak karışıma kremayı dikkatlice ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hazırladığınız pralinden 3 yemek kaşığı kremaya ekleyin ve karıştırarak soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince yapışması için üzerini streçle (temas streç) kapatıp buzdolabına kaldırın ve dinlenmeye bırakın. Yarım paket süt kremasını (100 ml) mikserde katılaşana kadar çırpın. Dolaptan aldığınız pastacı kremasının yarısını başka bir kapta çırparak yumuşatın. Çırpılmış süt kremasını pastacı kremasına ekleyin ve hafif, topaksız bir krema elde edene kadar 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı çentikli cepli krema torbasına koyun. Kestiğiniz paris hamurlarının dibine hazırladığınız kremayı sıkın ve üzerine piskopos yerleştirip pudra şekeri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın