Parti Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Pirinç Bayramında Tarifi,

Pirinci yaklaşık bir saat soğuk suda bekletin. İyice süzün ve bir kenara koyun.

Mantarın dış zarını bir bıçakla çıkarıyoruz. Sadece başlıkları kullanacağız. Sebzeli çorba yapabilirsiniz.

Mantarlar siyah sıvı salmasın diye kaynar suda üç dakika kaynatıyoruz ve aynı zamanda soğuk suya alıp sallıyoruz. Mantarı şekli net olacak şekilde dikey olarak kestik.

Tereyağı ve sıvı yağı yapışmaz bir tavaya alıp ocakta ısıtıyoruz.

Tuzlu pirinci bir tencereye alıp tahta kaşıkla pirinçler ayrılıp tane haline gelene kadar koyuyoruz. Bu sırada tuz eklenmesi pirincin kırılmadan pişmesini sağlar.

Pilavın içine ekleyeceğimiz suyu kaynatıp tencereye alıyoruz. Bu noktada biraz şeker atmak sertleşmesine yardımcı olacaktır.

Bezelye ekleyip aşağı indiriyoruz.

Pişirilecek olan pirincin ortasını tahta kaşıkla açıp suyunun çekilip çekilmediğini kontrol ediyoruz.

Önden pişirdiğimiz mantarları pilavın üzerine ekleyip biraz buharla pişmeye bırakıyoruz. Hava kararmadan bu şekilde pişen mantarlı pilavımız var.

Bir mutfak havlusu koyup kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Köfteleri ayrı bir tavada pişiriyoruz. Kek kalıbının altına eti koyup pirinci döküyoruz. Kalıbın şeklini çok fazla kırmadan sağlıyoruz. Kapatıp servis ediyoruz.

Not: Sunumda tabağın yanına tavuk bonfile de ekledim.

Bayram Pilavı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın