UNO ile denemelerim tüm hızıyla devam ediyor. Beyaz peynirli kişten sonra yeni tarifim galeta unu. Ama pastayı etli pasta olarak düşünmüyorsanız bu tarifte ekmeği ekmek olarak göremeyeceğinizi belirtmek isterim 🙂
Evdeki her çeşit ekmekle (ben bütün gün evde yediğim Uno tostu ile yaptım) rahatlıkla eşleştirebileceğiniz bu tarif, daha önce hiç tatmadığınız, yani tam olarak tatmadığınız bir lezzet. bırakın bir parça ekmeği, pasta gibi. Tarifi uygularken içine kabartma tozu veya kabartma tozu koymama rağmen biraz kabardı.
Eşim ve ben sonuçtan çok memnun kaldık. Kolay, pratik ve farklı bir şeyler denemek istiyorsanız burası tam size göre.
Bayat ekmeği bu şekilde kullanabilir, sütlü çikolata, bitter çikolata, taze meyve parçaları ve salsa ile kendi lezzetlerinizi yaratabilirsiniz.
herkes için sevgi…
İçerik Tablosu
Ekmek Kek Tarifi Malzemeler
- Günde 10 dilim uno tost, 5 yumurta, 1 litre süt, 100 gr. Un 250 gr Toz şeker 200 gr. çikolata 100 gr tereyağı tuz
Ekmek tarifinden kek nasıl yapılır?
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Kızaran ekmekleri derin bir kaba alın ve rondodan geçirerek un gibi olana kadar parçalara ayırın. Ekmeğe tam yağlı süt ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın, tüm şekeri sarılara ekleyin ve pürüzsüz, parlak bir doku elde edene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın. Unu ve hazırladığınız tüm malzemeleri sütlü karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. 24 cm çapında yağlanmış kalıba veya küçük kek kalıplarına bölün ve 170 derece fırında 55 dakika pişirin. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]