medyauzmani.com

Pastırmalı Humus – En Sevdiğim Yemek

Pastırmalı Humus tarifi için bir gece önceden ıslattığımız nohutları düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz.

Düdüklü tenceremde 15 dakika kaynatmam yeterli oldu, çatalla ezilecek kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.

Haşlanan bezelyeleri mutfak robotuna alıyoruz. (Blender de kullanabilirsiniz)

Sıcak suyun yarısını bezelyelere ekleyerek (kaynattığınız su lezzet katacaktır) robotu 1-2 dakika çalıştırıp bezelyeleri eziyoruz.

Ardından tahin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve baharatları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Son olarak gerekirse kalan sıcak su ile bağlantıyı biraz açabiliriz. (Kalan su yetmiyorsa biraz daha eklenebilir kıvamı krema gibi olmalı)

Bir tavada tereyağını yakmadan eritin.

Büyük parçalara ayırdığımız pastırmaları yağda birkaç kez çevirerek yakmadan pişiriyoruz.

Humusu servis edeceğimiz tabağa alıp pastırmayı koyuyoruz.

Kalan tüm tereyağını tavaya dökün. Sıcak olarak servis ediyoruz.

Not: Humusunuzu erken yaptıysanız ve soğuduysa, son dakikada mikrodalgada veya benmaride tekrar ısıtabilirsiniz.

Pastırmalı Humus hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın