Merhaba sevgili arkadaşım,
Hafta başında çok sevdiğim evimde ve mutfağımın en sevdiğim köşesinde sizlere bir tarif yazıyorum. Geçen hafta Antalya ile başlayan gezim, hafta sonunda İzmir dediğimde Bursa’da son buldu. Tabii ki sadece şehir merkezlerini değil birçok popüler bölgeyi de gezdim ve bol bol fotoğraf çektim 🙂
Yer elması çok sevdiğim bir kök sebzedir, zeytinyağlı yer elması, etli yer elması ve elmalı yer elması tarifleri paylaştım. Bu sefer çorba zamanı, farklı çorba çeşitleri denemek isteyenler için lezzetli ve besleyici bir tarif. Üstelik az malzeme ile pratik bir şekilde pişiriliyor.
Çorbayı servis ederken üzerine hazırladığımız çıtır çıtır yer elması cipslerini kullandım. Tarifi videosu ile çok yakında sizlerle 🙂
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Yam çorbası tarifi malzemeleri
- 500 gr yer elması 4 küçük yer elması 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 5 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyu (tarifi burada bulabilirsiniz) tuz karabiber
Kudüs enginar çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kudüs enginarlarını soyun ve limon suyuyla birlikte bir kase suya koyun. Soğanları soyun ve beyazı doğrayın. Patatesleri soyun ve büyük parçalar halinde kesin. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alın. Soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Patatesleri soğanlara ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Yer elmasını tencereye ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Suyu ve et suyunu ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmiş sebzeleri tatmak için tuz ve karabiberle tatlandırın. Tekrar blenderdan geçirdiğiniz çorbayı kaynatın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]