medyauzmani.com

Patates Gondol – En Sevdiğim Yemek

Patates Gondol Tarifi,

Patatesleri ortadan ikiye kesin ve orta kısımlarını kırmadan çıkarın.

Patatesleri yağ, kekik ve tuz ile karıştırıp, fırında veya sıvı yağda kızartın.

Doldurmak için kıymayı biraz yağda kızartın, ince doğranmış soğanları ekleyin ve kızarana kadar kızartın.

Biber, salça ve domatesi ekleyip son olarak baharatları ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

Kızarmış patatesleri çamurla doldurun ve bir defne yaprağı koyun (yapamazsınız)

Oyduğunuz kısımdan çıkan parçanın üzerini kapatıp su ve salçayı dökün ve 180°C’de pişirin.

En son rendelenmiş kaşar ilavesiyle bir kez daha pişirin.

Patates Gondolu hazır.

Deneyenlere başarılar..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın