Patates püresi yatağında kızarmış patlıcan

Patates püresi tabakası üzerinde kızarmış patlıcan malzemeleri

  • 3 patlıcan

ezmek

  • 4 orta boy fasulye
  • 1 mor soğan
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Bir kat patates püresi üzerine soslu patlıcan nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Patatesleri soyun ve ince ince doğrayın. Bir kaseye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.
  2. Patatesleri yumuşak ve hareketli olana kadar kaynatın. Patatesler haşlanırken çeşitli renklerde patlıcanların kabuklarını soyun.
  3. Patlıcanları parmak şeklinde uzun şeritler halinde kesin. Kızgın yağda kızartmak için bir kevgir alın ve fazla yağı boşaltın. Haşlanmış patatesleri hiç parçacık kalmayana kadar püre ile ezin.
  4. Kuş gözü büyüklüğünde doğradığınız mor soğanı ekleyin. Baharatları ekleyin ve eşit şekilde dağılana kadar karıştırın. Patates püresini servis tabağına yayın.
  5. Üzerine kızarmış patlıcanları dizin. Bir tencereye sıvı yağı alıp biraz kızdırın. Sarımsak ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin.
  6. Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve suyu ekleyip karıştırın. Tepsiye dizilen patlıcanların üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.

Patates Püresi Yatağındaki Soslu Patlıcan Fotoğraflı Tarif

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • çömlek tarifleri
  • Patlıcan
  • püre
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yatakta
  • Gıda

Sonraki haber:

Kuşbaşı Arpacık Unu (Arpacık Arpacıkları Böyle Birlikte Pişirin, Lezzet Garantili)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın