YARATILIŞ
Patates salatası, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, ikindi çayı ve her öğün kahvaltı olarak kullanılabilen bir salatadır.
Patates salatası yaparken patateslerimizi haşlayarak başlıyoruz. Önce yıkayıp büyük bir tencereye alıp suyunu koyup kaynatıyoruz yumuşayınca soğumasını bekliyoruz sert değil ve yavaş yavaş kesip kenarda bekletiyoruz.
Bu sırada yeşilliklerimizden maydanoz, dereotu ve naneyi sirkeli suya batırıp güzelce yıkayıp doğrayalım.
Kestiğimiz patateslerin üzerine sebzeleri ekledikten sonra kuru soğanları ekliyoruz.
Her baharattan yaklaşık yarım çay kaşığı; Tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal, karabiber/karabiber koyuyoruz.
Baharatları ekledikten sonra 1 limonun suyunu ayırıp ekleyin.
Ardından 1 su bardağı sızma zeytinyağını ekleyip patatesleri kırmamaya çalışarak karıştırın.
Yaklaşık yarım saat sonra servis edelim ki baharatlar limon ve zeytinyağını alıp tadına baksın.
Patates Salatası yapmak kolay ve etkilidir.
Yapabilen arkadaşlarıma kolay gelsin, iyi eğlenceler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]